1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Najpopularnija boja kose za...

Najpopularnija boja kose za proleće 2024: Ove nijanse će obeležiti sezonu

26. фебруар 2024.

| Snežana Vranić
Ovi trendovi će biti glavni ove sezone..

Najpopularnija boja kose za proleće 2024. ove sezone biće u tamnijim nijansama. Dakle, ako niste ljubiteljke svetlih nijansi, ovo je vaše vreme.

Ovog proleća će u modi biti razne nijanse smeđe boje, a za to je zaslužna niko drugi do Hejli Biber (Hailey Bieber). Ona se pojavila na Superboulu sa kosom boje čokoladnog sirupa. Nije prvi put da Hejli postavlja trendove u svetu lepote.

Najpopularnija boja kose za proleće 2024: Smeđa boja preovladava ove sezone

Hejli nije jedina koja je podstakla promenu trenda ka brinetama. TikTok je takođe opsednut trendom latte brineta, a tamni i ujednačeni tonovi su i dalje veoma popularni u old money stilu. Naravno, nije loša ideja ni isprobati balajaž u tamnijim nijansama.

Koja je najpopularnija boja kose za proleće 2024?

Smeđa nijansa je svakako nešto što će preovladavati ove sezone, ali nekoliko trendova se posebno izdvajaju kao vodeći za ovu sezonu.

Boja čokoladnog sirupa

Upravo za ovaj trend je najzaslužnija Hejli. Ovu nijansu je uradio slavni koloritsta Met Rez (Matt Rez). Ovaj stil podrazumeva odsustvo bilo kakvog naglašavanja ili ombre-a. Ona je takođe dodala i ekstenzije svom prepoznatljivom bobu, pa je tako imala kosu dužine do ramena. U pitanju je topla, tamno smeđa nijansa koja sa nekoliko naglasaka stvara čokoladni osećaj.

Najpopularnija boja kose za proleće 2024:  Smeđa u old money stilu

Ovaj stil se manje odnosi na specifičan ton i boju kose, a više na visoki sjaj, prirodne teksture i tonove i volumen. Poenta ovog stila je da vaša kosa izgleda kao da nikada nije bila farbana i da imate lak i nenametljiv izgled. Ovaj trend je proizašao iz minimalističke mode koju je pratio i trend „tihi luksuz„. Kod ovog stila je najvažniji sjaj i volumen. Takođe, ključno je da kosa izgleda zdravo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jayme Jo (@jaymejo)

Latte brineta

Ovo je nešto svetlija varijanta u odnosu na boju čokoladnog sirupa i starog novca. Na vrh pramenova se dodaju lagani pramenovi kako bi se na kosi stvorio efekat latte-a. Slavna ličnost koja je pristalica ovog trenda je Rita Ora, čiju kosu je stilizovao Dimitris Gianetos (Dimitris Giannetos).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

Izvor slike: Sofia Zhuravets/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate