1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Najbolje kreme protiv celulita...

Najbolje kreme protiv celulita koje stvarno deluju

20. мај 2024.

| Miljana Momirović
Viralni preparati sa efikasnom formulom.

Idealne za postizanje zategnute i glatke kože, kreme protiv celulita su najpopularniji proizvod za leto – ali ne bilo koje.

Celulit ili izgled narandžine kore se najčešće pojavljuje na zadnjici ili butinama. Razlozi za to su brojni, od dugotrajnog sedenja i nedovoljne aktivnosti do loše ishrane. Vežbanje, unos vode i pravilna ishrana bogata vitaminima su prva stvar na koju bi trebalo obratiti pažnju ako želite da se rešite celulita. S druge strane, anticelulit kreme mogu pomoći u velikoj meri, ako mudro izaberete formulu.

Da li kreme protiv celulita deluju?

Činjenica je da su na tržištu prisutne brojne kreme protiv celulita, a nije retkost da efekat izostaje. Iz tog razloga, bitno je obratiti pažnju na formulu anticelulit preparata. Potražite sastojke na poleđini proizvoda koji promovišu proizvodnju kolagena i pozitivno utiču na zatezanje kože. Neki od njih su kofein, retinol, ekstrakt algi, kolagen, hijaluronska kiselina…

Na kraju, svaka krema za zatezanje treba da ima i visoku moć hidratacije. Kada je koža hidrirana, poboljšava se tonus, a telo je glatko i mekano. Ovo pruža zaista intenzivnu elastičnost i mogućnost poboljšanja izgleda kože.

Kako se koristi krema protiv celulita?

Za najbolje rezultate nije važno samo koji preparat koristite, već i kako. Evo nekoliko saveta koje treba imati na umu:

  • Nanosite kremu na regije sa celulitom dva puta dnevno – ujutru i uveče.
  • Masirajte kožu kružnim pokretima dok krema potpuno ne upije.
  • Ostanite strpljivi jer je često potrebno nekoliko nedelja za vidljive rezultate. nekoliko nedelja ili čak meseci da vidite rezultate.

Koje su najbolje kreme protiv celulita?

 
Kako sprečiti starenje kože?

Pored tradicionalnih krema protiv celulita, ne treba zanemariti ni SPF za telo. Kreme sa zaštitnim faktorom sprečavaju opekorine od sunca i hiperpigmentacije ali i starenje kože. Istovremeno, oni brinu o izgledu kože, obezbeđuju hidrataciju i poboljšavaju efekat zatezanja. Koriste se svaki put kada se izlažete suncu, bilo da provodite dan na plaži, u prirodni ili imate planove u gradu. Kombinacija kreme protiv celulita i SPF-a će pružiti maksimalne rezultate i održati kožu zdravom.

Izvor slike: Artfoliophoto/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate