1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Najbolja šminka za braon...

Najbolja šminka za braon oči koja ih prirodno ističe

01. април 2024.

| Miljana Momirović
Veoma jednostavne tehnike za maksimalan izgled.

Profesionalni šminkeri i te kako dobro znaju da adekvatna šminka za braon oči može da ih učini još privlačnijim. Pogledajte sve trikove za šminkanje.

Braon oči su, bez sumnje, najčešće na planeti. Prema medicinskim optičarima, između 55 i 79% svetske populacije ima smeđe oči. Zbog toga već godinama stručnjaci za šminkanje istražuju koje tehnike najviše laskaju ovoj boji očiju.

Boje koje najviše laskaju braon očima devojke one koje uključuju metalik tonove, ljubičaste, zelene, plave, pa čak i zemljane tonove. Pogledajte kakva šminka za braon oči najbolje pristaje.

Najbolja šminka za braon oči

Ali postoje i druge veoma jednostavne prakse šminkanja na dohvat ruke bilo koje toaletne torbe kako bi se postigao izgled srčanog udara smeđih očiju. Evo ih tri:

Plava olovka za oči

Posebno ako imate topli podton, plava šminka za braon oči će ih dodano istaći jer su u kontrastu. Više nego crna ili bela, plava olovka za oči u vodenoj liniji će učiniti da oči izgledaju krupnije i još lepše.

Šminka za braon oči: Zlatni hajlajter

Nanošenje hajlajtera će pomoći da braon oči dođu do izražaja. Ipak, srebrna ili šampanjac nijansa neće toliko dobro izgledati kao zlatni hajlajter jer omogućava da oči izgledaju svetlije, svežije, a pogled budniji.

Braon ajlajner

Korišćenje ajlajnera uz gornje trepavice u sličnoj nijansi kao oči i zatim blendanje istog, vizuelno produžava oblik oka, a mnogo je prirodniji kao i manje intenzivan nego ako to radimo sa tipičnim crnim ajlajnerom. Takva šminka za oči je win-win jer odgovara čak i kada želite da postignete prirodni izgled.

Izvor slike: NeonShot/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate