1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Trik uz koji naelektrisana...

Trik uz koji naelektrisana kosa izgleda doterano

26. март 2024.

| Miljana Momirović
Savet profesionalnih frizera.

Da bi frizura izgledala uredno i zdravo, naelektrisana kosa je nešto što definitivno želite da izbegnete.

Male dlačice koje „štrče“ tu i tamo stvaraju neredan izgled. Istina je da mogu doprineti i da kosa izgleda suvo, čak i ako to nije. U nastavku pogledajte profesionalni savet koji će pomoći da urkotite neposlušne vlasi.

Trik uz koji naelektrisana kosa izgleda doterano

Zašto mi je naelektrisana kosa?

Promena vremenskih uslova, češalj za kosu, fen ili pegla, imaju jednu zajedničku stvar. Svi oni doprinose da kosa bude naelektrisana. I to je nešto što bi svi radije izbegli, zar ne? Korišćenje mnogo gela će zalzati frizuru ali tada naelektrisana kosa može izgledati masno.

Kako da mi kosa ne bude naelektrisana?

Da biste se rešili neurednog izgleda, važno je da balansirate. Potrebno je da unesete dovoljno vlage u kosu kako biste sakrili suve vlasi i istovremeno je održali dovoljno suvom da ne bi izgledala masno. Idealan proizvod za ovo je lak za kosu. Manje masti od gela i samim tim je prikladniji u ovoj nameni.

Ukoliko lak nanesete direktno, ponovo rizikujete izgled masne kose zbog previše sjajnog ili ukočenog izgleda. Ono što bolje funkcioniše je da lak prethodno nanesete na četku, a potom njom očešljate kosu. Na taj način ćete ukrotiti neposlušnu kosu, a zahvaljujući laku vlasi će ostati u mestu.

 

Izvor slike: Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate