1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Konturisanje je osvojilo svet...

Konturisanje je osvojilo svet – evo šta o ovoj tehnici treba da znate

29. април 2023.

| Hana Dunđerov
Evo kako da savladate ultrapopularnu tehniku šminkanja

Šanse da u nekom trenutku svog života niste čuli šta je konturisanje su male. Praksa konturisanja lica je sada toliko rasprostranjena da se njome svakodnevno bavi veliki procenat žena, bilo da su aktivno uključene u svet lepote ili ne.

Zašto je važno konturisanje?

I dok su mnoge već postale pravi majstori, nekima od nas je potrebna pomoć ili dodatne informacije i saveti stručnjaka kako da postignu savršen rezultat. Kada se uradi ispravno, konturisanje može istaći lepe crte lica ili vizuelno promeniti oblik lica i napraviti transformaciju.

Bez obzira da li tek počinjete ili samo tragate za novim trikovima, jedno pitanje ostaje imperativ: Koja je prava konturna boja za vašu kožu i kako je birate?

Konturisanje: kako izabrati pravu boju

Evo odgovora na to pitanje, kao i liste trikova i tehnika koje bismo vam savetovali da primenite za mat, glatku kožu i izvajane jagodice.

Trik br. 1: Fokusirajte se na senke lica

Da biste pravilno konturisali svoje lice, u suštini morate da potamnite određena područja da bi im dali više definicije i naglasili ih. Najčešća područja primene proizvoda za konturisanje su jagodice, čelo, nos i brada. Bez obzira kakav je vaš oblik lica, konturisanje će vam pomoći da istaknete svoje prelepe crte ili čak sakrijete ili smanjite one crte koje vam se ne sviđaju.

Boja senki koju kreirate je ključ uspeha. Uverite se da ste izabrali pravu podlogu za vaš ton i tip kože i – nakon konsultacije sa stručnjakom – da koristite pravu nijansu za koturisanje. Sredstvo za konturisanje treba da bude u istoj porodici tonova kao i vaš puder, samo nijansu ili dve tamnije.

Trik br.2: Koristite odgovarajuću četku za ujednačen rezultat

Bez obzira koju praksu šminkanja pratite, upotreba prave četke je ključna. Što se tiče konturisanja, što je četkica deblja, to je efekat intenzivniji. Ako više volite prirodniji izgled, izaberite tanku i paperjastu četkicu ili kozmetički blender, koji upija veliki deo proizvoda i obećava mek i ujednačen rezultat.

Trik br.3: Odgovor na večito pitanje: krema ili puder?

Pudere se obično koriste za masnije tipove kože i za mat efekat, dok kremaste proizvode preferiraju suvi tipovi kože koji traže prirodan sjaj. Međutim, ako želite da isprobate konturisanje, a niste kupili takav proizvod, slobodno koristite svoj bronzer  za prvu probnu vožnju.

Savet br.4: Zabavite se!

Kao i sve stvari u ovom životu, i šminki je potrebno dobro raspoloženje i pozitivna energija da bi uspela. Ne brinite o rezultatu i verujte svojim sposobnostima, čak i ako je to prvi put. A ono što je sigurno jeste da ćete uz trud i vežbu uspeti da to usavršite. Na kraju krajeva, kao što je poznato, praksa je put do savršenstva!

Izvor vesti: marieclaire.gr

Izvor slike: VLG /GettyImagesPlus