1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Ova kafa usporava starenje...

Ova kafa usporava starenje kože, kažu istraživanja

28. мај 2024.

| Miljana Momirović
Šoljica kafe kao deo anti-age rutine nege lica.

Posebno dobra vest ako pijete kafu jer ova vrsta ima podmlađujući efekat. Otkrijte koja kafa usporava starenje kože jer ne deluje svaka vrsta na isti način.

Prema rezultatima studije objavljene u časopisu Journal of Cosmetic Dermatology, kafa ima snažan efekat protiv starenja. Dakle, ako tražimo piće protiv bora, trebalo bi da popijemo dobru šoljicu kafe. Ali ne bilo koje…

Kako kafa deluje podmlađujuće?

Primećeno je da kafa ima zaštitni efekat na kožu tako što odlaže pojavu bora. Biljni aktivni sastojci koji se nalaze u zrnu su oni koji na više načina doprinose zreloj koži.

  • Poboljšava hidrataciju kože.
  • Pruža mladoliki izgled.
  • Povećava elastičnost kože.
  • Kafa usporava starenje kože jer podstiče kolagen.
  • Ulepšava teksturu i ten.

Koja kafa usporava starenje kože?

Otkriveno je i šta čini kafu pravim eliksirom života za kožu. Antioksidativni i antiinflamatorni aktivni sastojci u njoj su zapravo „krivci“ koji pružaju anti-age efekat.

Ovi takozvani polifenoli, prirodni antioksidansi, nalaze se u najvećoj količini u espresu. Ovo je vrsta kafe koja najefikasnije usporava starenje kože.

Među aktivnim sastojcima kafe, takozvana hlorogena kiselina pruža podmlađujući efekat, jer je efikasna u prevenciji oštećenja izazvanih UV zračenjem, a takođe smanjuje stvaranje hiperpigmentacija izazvanih suncem.

Kofein u kozmetici

Kofein iz kafe nije dobar samo zato što pruža energiju. Takođe pomaže da koža ostane zdrava i mlada. Nije ni čudo što se već dugo koristi kao aktivni sastojak u brojnim serumima i kremama protiv bora i usporavanje. Kofein ne samo da pomaže u sprečavanju efekata oksidativnog stresa, već i štiti hromozome ćelija i poboljšava procese čišćenja na ćelijskom nivou.

Izvor slike: Ridofranz/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate