1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Najbolje frizure za žene...

Najbolje frizure za žene u šezdesetim koje izgledaju otmeno

10. април 2024.

| Miljana Momirović
5 frizura koje su idealne za proleće/leto 2024. godine.

Pažljivo odabrane frizure za žene u šezdesetim vizuelno sakrivaju bore, ističu jagodice i crte lica.

Generalno, kratke frizure najbolje pristaju ženama u šezdesetim, kako zbog lakoće stilizovanja, tako i zbog toga što mogu pružiti efekat podmlađivanja. Pored toga, uz pomoć profesionalnih frizera, pronašli smo frizure koje se prilagođavaju licu kako bi mogle da se uklope uz svaki karakter. Vodeće su paž frizure ali neke će vas možda i iznenaditi. Pogledajte u nastavku.

Frizure za žene u šezdesetim

Posle 60. godine, kosa ima tendeciju da oslabi i postane tanka, zbog čega su opcije za frizuru smanjuju. Savet frizera je da bi najbolje bilo da se što češće odlučite za sušenje bez fena kako biste smanjili oštećenje na minimum.

Pogledajte koje frizure podmlađuju žene u šezdesetim.

Šerpa frizura ili bowl cut

Šerpa frizura

Bowl cut ili, kako se popularnije zovu, „šerpa frizura“ bila je popularna 60-ih godina. Ovakav stil se ponovo vraća, a savršeno pristaje ženama u šezdesetim godinama.

Piksi frizura za žene u šezdesetim

Kratka frizura za žene u šezdesetim

Za minimalno održavanje, a efektan stil, kratke frizure su uvek pobedička opcija.

Mikro bob frizura

Mikro bob frizura

Paž frizure je generalno nepogrešivi izbor kada su u pitanju frizure za žene u šezdesetim. Osim zbog lakoće stilizovanja, mikro bob je idealna frzura jer vizuelno smanjuje bore i ističe crte lica.

Kratka razbarušena frizura

Kratka razbarušena frizura 

Ukoliko želite da postignete ležeran izgled, jednostavno razbarušite kratku kosu uz pomoć malo laka za kosu ili pene. Takva frizura će pružiti teksturu i skrenuti pažnju sa bora.

Talasasta frizura ze žene u šezdesetim

mullet frizura

Mullet frizura je ponovo u trendu. U slučaju da niste ljubitelj kratke frizure, a i dalje želite efekat podmlađivanja, ovakav izgled može biti alternativa.

Kratka frizura sa šiškama

Kratka frizura sa šiškama

Na kraju, šta je bolje od sakrivanja bora od šiški? Kratke ili duge šiške, izbor je na vama, ali činjenica je da su i te kako dobra frizura za ženeu šezdesetim.

Izvor slike: fizkes/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate