1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Frizure za kovrdžavu kosu...

Frizure za kovrdžavu kosu koje će vas spasiti od vrućina

19. јун 2023.

| Hana Dunđerov
One će vas spasiti od vrućina i pretvoriti u boginju stila

Moć koju ima duga kovrdžava griva je neverovatna! Jer, ove 2023. godine su lokne konačno u modi i pravi su trend u usponu. Ako je ranije u frizerskim salonima preovladavalo ravnanje i tretmani za ukroćivanje neželjenih talasa, sada stvari teku obratno: devojke sa fenomenalnom ravnom kosom čine sve da dobiju nemarne talase.

E sad, to što su u modi i što izgledaju fenomenalno, to ne znači da je kovrdže lako održavati i nositi. Tokom cele godine ova tekstura kose u izvesnoj meri pati od izloženosti slobodnim radikalima i prirodnim vlaknima, a kada je u pitanju nega i pripitomljavanje ove vrste kose, situacija je leti još kritičnija. Ako ni zbog čega drugog – zamislite toliko gustu kosu kako vam pada na ramena na plus 40.

Iz tog razloga, Marie Claire vam pomaže da prebrodite letnju sezonu uz nekoliko ideja za frizure za dugu kovrdžavu kosu koje su stilska, koliko i praktična rešenje.

Frizure za kovrdžavu kosu: 6 hair stilova koji će vas spasiti od vrućina

 

Polurep

Počinjemo sa jednim od najčešće ponavljanih predloga u prošloj godini: poluprepom. Idealan za dane kada niste oprale kosu, ili kada jednostavno nemate vremena za stilizovanje.

Marama

Ako imate dugu kosu i želite da je pokažete iako je leto, dodaci su stvar na koju treba da se kladite.  Primer? Dodajte bandanu. Podignite šiške i obezbedite jedinstven stil.

Frizure za kovrdžavu kosu: Niski konjski rep

Klasik među klasicima koja nam pomaže da preživimo u najtoplijim danima letnje sezone. Ne možemo to poreći, konjski rep  je siguran uspeh.

Punđa sa pletenicama

Punđa sa bebi pletenicama može biti odlična ideja ako imate nešto vremena za stilizovanje i želite da unesete malo promene. Ovo je prava frizura za kovržavu kosu prilagođena letnjem vremenu.

Traka za kosu

Kada je street style u pitanju ne postoji ništa što dobar dodatak za kosu ne može da sredi. Naročito, ako treba da sklonite gustu kosu sa lica. Pored toga, traka za glavu daje bezbroj mogućnosti stilizovanja.

Niska punđa

Završavamo sa jednim od najelegantnijih i najsofisticiranijih predloga, ali i veoma lakih. Niske punđe su frizure za kovrdžavu kosu koje nude idealne i funkcionalne opcije.

Izvor vesti: marieclaire.es

Izvor slike: nemchynova/istock/gettyimagesplus