Rock pletenice: Savršeni letnji trend za kovrdžavu kosu

30. aprila 2023.

| Hana Dunđerov
Cool i praktična na vrućinama

Ako imate kovrdžavu kosu, znate koliko ju je teško oblikovati po svom ukusu. A kada dođu proleće i leto, sav onaj znoj i vlaga, postaje još teže. Rešenje su rock pletenice, savršene za kovrdžavu kosu.

Istina je da smo u Marie Claire veoma svesni koliko vam znači svaki dobar savet koji se  tiče kovrdžave kose. Među najsavremenijim frizerskim i estetskim inovacijama proleća, nalazi se frizura za kovrdžavu kosu; curly rock braid.

Rock pletenice: Savršeno letnje rešenje za kovrdžavu kosu

Ako ste jedna od onih žena koje pate iz dana u dan tražeći nove načine da srede svoju kovrdžavu kosu, ove pletenice vam mogu doneti olakšanje. Stilisti tvrde da je ona najlaskavija opcija za sve tipove lica, udobna i moderna i lako se kombinuje uz razne modne stilove.

Rock pletenica je najbolja za okrugla ili četvrtasta lica, jer ublažava oštrinu vilice i omekšava vam ukupne crte lica. Ova frizura vaše lice približava obliku ovala, koji se smatra najprivlačnijim.

Osim što je pogodna za različite oblike lica, ovakva pletenica je super po vrućinama. Kada se približi toplo vreme, ova frizura je savršena jer uklanja kosu sa potiljka, što je veoma cool i praktično. Ne zaboravimo da mogu da je nose i oni sa talasastom ili ravnom kosom – najpre uviju kosu, a potom primene upustvo korak po korak.

Korak po korak uputstvo za rock pletenice

Kao što znamo, kovrdžava kosa ima reputaciju da nije mnogo raznovrsna i da je teško kontrolisati, ali ništa ne može biti dalje od istine, ako imamo prave proizvode i savete.

Korak po korak:

Pre nego što počnemo, trebaće nam 10 silikonskih gumica i 2 ukosnice.
Nakon toga, kosu pripremamo mešavinom gelova protiv kovrdžanja i teksture, kako bismo obezbedili da kovržde reaguju na stilizovanje onako kako želimo.

Kosu podelimo na pet delova, od vrha do dna, i gumicama povežemo pramenove.  Najviši pramen ide od obrve do obrve, treći povezuje kosu od uha do uha, a peti kosu sa potiljka. Drugi i četvrti raspoređujemo između.

Kad već imamo pet repića, počinjemo da ih pletemo i to od dole. Spajaju se naizmenični repići: krećete od trećeg kao osnove, pa drugi i četvrti, prvi i treći, treći i peti.. Dok dva zatežete i podižete, uvek vam ostaje jedan laba u sredini, baš kao kada pletete prav pletenicu.
Kada stignete do vrha glav, višak kose obezbedite ukosnicama. Malo rastvorite prstima repiće da biste postigli utisak prave pletenice.
Za kraj, neophodno je još malo laka ili gela, kako bi frizura dobro stajala.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CAMPOS CURLYHAIR 💙💛 (@camposcurlyhair)

Izvor vesti: marieclaire.rs

Izvor slike: Momodu Mansaray/Staff/GettyImagesEntertainment