1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Choco boomer usne: Viralni...

Choco boomer usne: Viralni TikTok trend koji navodno povećava volumen

24. јул 2023.

| Hana Dunđerov
Povratak još jednog trenda iz devedesetih

Trendovi su kao prava kutija iznenađenja. Iznenađuju nas pronalaskom retro rešenja kao što je old money ili Y2K, ali prate i trenutne pomame (barbiecore, mermaidcore)… Ok, znamo, trendovi dolaze i prolaze, ali postoje stvari koje se nikada ne menjaju. Recimo: fenomen prirodnosti.

Prirodnost je i dalje (veoma) u modi i, ako su početkom godine trendovi šminke poput „čistog izgleda“ osvajali jednostavnošću, sada je vreme za još malo zaboravljenih trikova devedesetih. Choco boomer usne  su jedan od njih.

Društvena mreža TikTok je vratila trend šminkanja koji su žene nametnule 90-ih i taj fenomen je prevazišao vremenske granice. Sećate li se one zemljane olovke za usne koji su top modeli devedesetih koristile do iznemoglosti? Upravo na ovim koracima se zasniva novi virusni trend društvene mreže.

Choco boomer usne: trend koji će prirodno povećati vaše usne

Još jednom, TikTok vraća u život jednu od najtranscendentalnih tehnika šminkanja od pre par decenija, što, moramo priznati, nije puka slučajnost. Usne „čoko bumer“ stižu u vreme kada je prirodna šminka lider, a stručnjaci za šminku to znaju.

Ovakve usne su ključan element za postizanje blistave, sočne kože sa efektom ‘sjaja’. Za ovo je neophodna nega kože, pa se daje priorit negovanju lica i tela. Neospornu vodeću ulogu u ovakvom šminkanju imaju oči i usne, a boje mogu da idu od neutralnih do najsmelijih.

U stvari, sočne usne u zemljanim tonovima postale su jedan od stubova sezone, poigravajući se suptilnim dodirima i „sjajnim“ završnim obradama koji daju volumen.

Kako postići choco boomer usne?

Sada, na čemu se zasnivaju ove retro inspirisane usne? Ime potiče od čuvene španske žvakaće gume i choco braon boje.

To su nude usne sa  ivicama u boji čokolade i ružičastom pozadinom. Važna stvar za rekreiranje ovog izgleda?

Uz pomoć bronzera ocrtajte usne kao da koristimo olovku za usne. Učinite to tako što ćete izvući liniju odmah iznad konture usana. Žvakastim ružičastim karminom koji ima teksturu balzama ili sa vašim pouzdanim kremastim rumenilom, ofarbajte usne u Boomer roze. Premažite sjajem.

 

Izvor vesti: marie-claire.es

Izvor slike: PeopleImages/istock/gettyimagesplus