1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. 6 pravila za negu...

6 pravila za negu kose tokom leta

12. јул 2023.

| Hana Dunđerov
Kako da zaštitite kosu tokom leta?

Nije tajna da tokom leta morate dodatno da brinete o svojoj koži. Kako vreme počinje da postaje toplije, stalno posežemo za najboljom kremom za sunčanje i najboljim kremama za sunčanje za lice kako bismo se zaštitili.

Međutim, šta je sa vašom kosom? Iako se o tome ne priča toliko, sunce takođe može imati štetan uticaj na kosu i kožu glave.

Štetni zraci sunca mogu da izazovu niz problema za vašu kosu i kožu glave, uključujući bledenje boje, ispucale vrhove i lomljenje vlasi. Ali ne treba da se plašite, jer postoji mnogo stvari koje možete učiniti da sprečite oštećenja od sunca. 

6 pravila za negu kose tokom leta

1. Koristite UV zaštitni sprej

U idealnom svetu, svi bismo kosu čuvali od sunca, međutim, znamo da to nije uvek moguće. Zato, da biste se zaštitili na plaži ili u gradu, koristite UV zaštitni sprej.

2. Isprobajte ulje za kožu glave

Naša kosa trpi mnogo više uticaja tokom leta, a ulje za kožu glave pomaže joj da ojača i bude zdrava. Ostavite ga da odstoji 15 minuta, a zatim da operite kosu pod tušem.

3. Podignite kosu noću

Još jedna stvar koju  frizeri  preporučuju da uradite tokom leta jeste da nosite podignutu kosu noću. Tako držite krajeve kose dalje od telesne toplote. Uz to, potrebna vam je svilena jastučnica da sprečite oštećenja kose.

4. Investirajte u intenzivan tretman vaše kose

Ovo može izgledati očigledno, ali je tokom leta važnije nego ikad uložiti u intenzivan tretman vaše kose. Birajte tretmane koji jačaju i hrane kosu.

5. Balzam pre nego što odete na bazen

Ako ste tokom leta često u bazenu i van njega, onda je kondicioniranje ključno za zaštitu vaše kose. Balzam za kosu nikada ne treba ispirati tokom leta.

6. Prihvatite prirodnu teksturu

I na kraju, poslednji savet je da prihvatite svoju prirodnu teksturu kose. Umesto da koristite fenove i pegle i dodatnu toplotu za stilizovanje, sušite je prirodno.

Izvor vesti: marieclaire.co.uk

Izvor slike: Ridofranz/istock/gettyimagesplus