1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Gastro
  6. /
  7. Pikantna supa od šargarepe...

Pikantna supa od šargarepe sa kokosovim mlekom zagrejaće vas u hladnim danima

26. јануар 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Supa od šargarepe sa kokosovim mlekom idealna je opcija za ručak, naročito tokom zime. Isprobajte ovaj začinjeni, zagrevajući recept.

Supa od šargarepe sa kokosovim mlekom idealna je opcija za ručak, naročito tokom zime. Isprobajte ovaj začinjeni, zagrevajući recept.

Neverovatno brzo možemo da napravimo iznenađujuće uzbudljive krem supe od šargarepe , jer se ovo (naizgled) jednostavno korenasto povrće posebno dobro slaže sa egzotičnijim, pikantnijim začinima. Jedno je od najboljih kombinacija jeste sa kokosovim mlekom, uz mirisni korijander, ljuti đumbir i ljuti čili, a cela stvar je dopunjena brzim, kiselim, hrskavim prelivom od šargarepe (ovo ne treba izostaviti iz recepta).

Može biti posebno korisno u hladnijim danima, jer ima dodatni efekat zagrevanja zahvaljujući začinima!

Sočna piletina iz rerne: Koja je tajna velikih gastro majstora?

Supa od šargarepe sa kokosovim mlekom- recept

Sastojci:

1 kašika semena korijandera
2 kašika kokosovog ulja
700 grama oljuštene i isečene šargarepe (plus 1 šargarepa narezana na uzdužne kriške uz pomoć rezača za čišćenje povrća)
so
1/2 kašike aleve paprike
1 velika ljuta papričica, sitno seckana
1 mali komad đumbira, oljušten i narendan
4 čena belog luka, sitno iseckana
2 kašičice karija u prahu
1 konzerva nezaslađenog kokosovog mleka
2 kašika svež limunov sok
Za serviranje: čili pahuljice, pržene semenke susama, sitno narezan mladi luk i svež korijander (po želji)

Priprema:

  • Korijander sitno sameljite u blenderu i ostavite sa strane.
  • Zagrejte kokosovo ulje u malom loncu na srednjoj temperaturi. Ubacite iseckanušargarepu, posolite i malo pržite dok ivice povrća ne porumene.
  • Dodajte biber, mleveni korijander i kari u prahu, zatim beli luk, luk i đumbir, i sve dobro promešajte!
  • Nakon toga, dodajte zagrejano kokosovo mleko i malo (oko čašu i po) vode i ostavite da šargarepa omekša. Kada je povrće omekšalo, štapnim blenderom umutite šargarepu dok ne dobijete pire.
  • Pomešajte kriške šargarepe sa limunovim sokom u maloj posudi, začinite sa malo soli. Dodajte čili pahuljice, susam, mladi luk i korijander (ako ga koristite)
  • Sipajte vruću supu u činije i stavite svežu mešavinu citrusa i šargarepe na vrh.

Prijatno!

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Eduardo1961/iStock/Getty Images Plus via Getty Images