1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Štikle u kojima noge...

Štikle u kojima noge izgledaju vitko, a figura zavodljivo

11. фебруар 2024.

| Miljana Momirović
Saveti zlata vredni.

Istina je da odeća može da ispravi nedostatke figure ali i štikle imaju važnu ulogu u tome jer zbog pogrešnog modela možete izgledati punije.

Cipele na štiklu nisu bauk, čak i ako imate nekoliko kilograma viška. Ne samo što mogu učiniti da izgledate zanosno, već su određeni modeli udobniji i bezbedniji. Bez daljeg odlaganja, u nastavku pogledajte savete koji će vam pomoći da izaberete savršene štikle.

Štikle u kojima noge izgledaju vitko

Odeća može da ispravi sve nedostatke na figuri, to je dobro poznata činjenica, ali obuća dobija nezasluženo malo pažnje po ovom pitanju. Ovakve štikle potražite ako želite da izgledate vitko.

Boja štikli

Bez obzira na sezonu, najvažnije pravilo kada je u pitanju izbor boje štikli važi da se odlučite za model u boji pantalona ili tena. Ovakav trik momentalno vizuelno izdužuje noge i čini da izgledaju vitko. Preporuka modnih stilista je da ovaj savet posebno vredi poslušati ukoliko imate jake listove ili kukove jer doprinosi da frigura izgleda skladno.

Vrh cipele

Kada birate štikle u kojima noge izgledaju vitko, pored boje, nesumnjivo da je važan i model istih. Cipele na štiklu sa četvrtastim ili zašiljenim vrhom stvara iluziju mršavijeg stopala. Modeli sa zaobljenim vrhom postaju antitrend jer jednostavno ne doprinose laskavom izgledu.

Kaiševi

Češće nego što mislite, kaiševi na cipelama zapravo privlače pažnju na ono što želite da prikrijete. I ne, ne odvlače pažnju. Ukoliko ne možete u potpunosti da se odreknete voljenih kaiševa, potražite model štikli sa uskim dekorativnim elenetima i, ako je moguće, uskladite ih sa tenom ili stajlingom. U ovom slučaju funkcioniše i pravilo negiranja kontrasta, pošto će horizontalne linije istaknute boje vizuelno skratiti dužinu nogu i učiniti da izgledaju šire.

Potpetica štikle

Tanka potpetica nažalost nije na vašoj strani ukoliko imate punija stopala ili noge. Umesto toga, jednostavno potražite model štikli sa širokom potpeticom. Ne samo što je u trendu, već su i zaista ovakve štikle najudobnije i najbezbednije.

Istina je da pravilno odabrane štikle može da učini čuda jer vizuelno ispravlja problematične regije, sa kojima odeća često ne može da se izbori.

Izvor slike: https://spotlight.launchmetrics.com/

Nastavite da čitate