1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Šeširi sa modne piste,...

Šeširi sa modne piste, prema obliku lica

18. јун 2024.

| Miljana Momirović
Verovatno vam ne odgovara svaki model.

Nije tajna da šeširi mogu podmladiti, posebno ako se odlučite za model prema obliku lica koji tada stoji kao saliven.

Među brojnim modelima, ni meni pre nekoliko godina nije bilo lako pronaći pravi šešir. Probala sam nekoliko, shvatila da mi ne stoje i odustala. Priznajem, visoke temperature su me ubedile da ipak pružim još jednu šansu. Nema ništa lepše od aksesoara koji podiže stajling na viši nivo i zbog toga ih sada toliko volim. Međutim, ako i dalje niste pronašli savršeni model, evo nekoliko saveta.

Šeširi prema obliku lica

Kako odabrti šešir za ovalno lice?

Ovalno lice karakterišu savršeno proporcionalne crte lica. Kao rezultat toga, lako se prilagođava kada su u pitanju šeširi. Ovakvom obliku lica će pristajati kakav god model poželite

šešir za ovalno lice

Moschino

Šeširi za četvrtasto lice

Ako imate četvrtasti lice, šeširi mogu pomoći da se ublaže jake crte lica uz pomoć svojih karakterističnih oblika. Zaobljeni modeli čak podmlađuju jer skreću pažnju sa bora i vizuelno podižu pogled.

šeširi za četvrtasto lice

Giorgio Armani

Kako odabrati šešir za okruglo lice?

Za okruglo lice koje nema istaknute jagodice ili vilicu, preporučljivo je odabrati grafički ili čvrst model šešira koji će mu dati strukturu. Na suprotnoj strani, šeširi bez definisanog oblika mogu doprineti da lica izgleda opušteno i umorno.

šešir za okruglo lice

Moschino

Šeširi za izduženo lice

U slučaju da imate izduženo lice, pokušavajte da se opredelite za oblike koji ga skraćuju. Zbog toga ćemo njegovu dužinu nadoknaditi širinom šešira sa strane. Najbolje bi bilo da izaberete modele širokog oboda kao što je slamnati šešir na primer.

Šeširi za izduženo lice

Azulu

Verovatno ovo sužava izbor ali to ne sprečava da i dalje eksperimentišete sa izgledom i menjate stil šešira od stajlinga do stajlinga.

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight

Nastavite da čitate