1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Mama trenda: Serena Vilijams...

Mama trenda: Serena Vilijams u glamuroznoj tenniscore haljini

17. јун 2024.

| Miljana Momirović
Kraljica tenisa - i tenniscore trenda.

Teniska šampionka Serena Vilijams nastavlja da dominira svetom mode. Nakon poslednjeg stajlinga, ne smatra se bez razloga začetnicom tenniscore trenda.

Serena Vilijams u glamuroznoj tenniscore haljini

U četvrtak, 13. juna, dok je prisustvovala svetskoj premijeri svoje nove dokumentarne serije U areni: Serena Vilijams tokom Tribeka festivala 2024. u Njujorku, teniserka je stigla u svetloroze Dolce & Gabbana haljini sa korsetom koja je inspirisana Merilin Monro.

Od strukturiranog steznika sa korsetom sa halterom od tila, haljinu koju je nosila Serena Vilijams je profesionalno stilizovana uz štikle sa platformom, roze torbicom i ogrlicom koja oduzima dah.

In The Arena: Serena Williams

In The Arena: Serena Williams

Dokumentarna serija U areni: Serena Vilijams

Dok je teniserka stigla na događaj u potpunoj glamuroznoj haljini, bila je tu da istakne ne baš glamuroznu stranu profesionalnog tenisa.

„Mnogi ljudi vide samo pobede na grend slem turnirima, trofej i finale, nikada ne vide treninge,“ rekla je na premijeri. „Oni nikada ne vide sve što je u tome.“

Serena Vilijam je dalje rekala da serija gledaocima nudi „intimni pogled unazad na sve što se dešava“ i objasnila da je to „nešto za šta sam mislila da bi bila zaista dobra priča za ispričati“.

Dokumentarna serija istražuje ključne trenutke u životu na terenu i van njega, ilustrujući niz koraka koji, kada se razmišljaju o njima, pokazuju neverovatan put i majčinstvo koje je prošla tokom njene karijere.

Teniska moda

Vilijams je jedna od najplaćenijih profesionalnih sportista svih vremena, prema Forbsu, nakon što je postala teniserka sa 14 godina i osvojila neverovatnih 25 grend slem titula. Takođe je napravila revoluciju u teniskoj modi tokom svojih mečeva zajedno sa svojom sestrom, Venus Vilijams, koristeći istorijsko partnerstvo sa brendom Nike da pomeri granice onoga što žene mogu da nose za takmičenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nike Women (@nikewomen)

„Nosile smo sjajnu odeću i izgledale najbolje što možemo, a to je zaista promenilo ženski sport — što je ludo“, rekla je ranije za Marie Claire.

Nakon što je proglašena za modnu ikonu CFDA 2023, Serena Vilijams je rekla da je koristila modu da bi se izrazila od malih nogu.

„Moda mi je dala samopouzdanje da izađem na teren i priznam ko sam“, nastavila je. „Moj san o posedovanju sopstvenog brenda, S by Serena, postao je stvarnost.  Tokom moje karijere bila sam blagoslovena da sarađujem sa najuglednijim dizajnerima i najuzbudljivijim kreativcima.“

„Uvek sam smatrala jednu stvar istinitom – moda je za svakoga, bez obzira na veličinu, rasu ili prihod“, rekla je Serena.

Izvor slike: Michael Loccisano/Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate