1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Najmodernije kožne jakne za...

Najmodernije kožne jakne za proleće 2024.

03. април 2024.

| Miljana Momirović
Prolećna modna kapsula je u znaku kožnih modela.

Kožne jakne se bez premišljanja mogu nazvati bezvremenskim jer nikada neće izaći iz mode. Izdvajamo koji modeli dominiraju u 2024. godini.

Bze obzira da li su dužine kuka ili struka, sa naramenicama ili ne, klasičnog ili štampanog stila, žene sa stilom jednostavno vole kožne jakne zbog toga što su tako svestrane. Bez napora se stilizuju uz bezbroj modnih komada, od cvetne haljine do farmerica i basic majice.

Kožni modeli jakne za proleće su postali lider na Nedelji mode 2024. Najpoznatiji brendovi oslanjali su se na smele i istovremeno elegantne stilove: kožne jakne u vintidž stilu i kožne mantile, koje su pre nekoliko godina osvojile srca devojaka.

U nastavku pogledajte kakve prolećne jakne dominiraju ovog proleća.

Najmodernije kožne jakne za proleće 2024.

Vintidž kožne jakne

Dovoljno je da pogledate odevne kombinacije Emili Ratajkovski i shvatite da su najmodernije kožne jakne za proleće i leto u vintidž stilu. Kako da ih prepoznate? Pre svega, ne deluju supernovo. Mnogi modni brendovi sada kreiraju kožne modele koji izgledaju ishabano, a postaće još više kada se nose.

Paleta boja takođe igra važnu ulogu ovde ali sa braon, crnom ili tamnozelenom nijansom nećete pogrešiti.

Kratke prolećne jakne

Kratke kožne jakne su daleko od najpraktičnijeg ali su najmodernije, posebno za proleće i leto 2024. Čim vremenske prilike to dozvole, stilizujte odevnu kombinaciju sa smelim stilom kožne jakne. Za takav stajlin je važno održati balans proporcija: dužina jakne bi trebala da dostigne struk, a pantalone, suknja ili farmerke visokog struka.

Bajkerske kožne jakne

Veliki obrt u sportskim odevnim kombinacijama su bajkerske kožne jakne koje su najpopularnije devojke pozajmile od motoraša. Postale su pravi hit prolećnih i letnjih sezona, a u 2024. su posebno popularne. Bela Hadid ih obožava.

Ipak, pre nego što požurite da kupite ovakav model, pažljivo procenite svoju garderobu jer se neće uklopiti u svaki stil. Ako ste bliski sa estetikom devedesetih, onda je slobodno nosite i bićete u trendu.

Prolećne jakne u jarkim bojama

Navikli smo da vidimo kožne jakne u osnovnim bojama: crnoj, braon i svioj. Ali ove sezone, brendovi širom sveta nas pozivaju da pogledamo i druge boje – svetle, smele, nekonvencionalne. Odaberite jaknu ili kožni mantil u neobičnoj jarkoj boji i iznenadite ne samo prolaznike, već i sebe.

Kožni mantil

Ko bi pomislio da će klasičan kožni mantil jednog dana postati najmoderniji model koji svake sezone biraju milioni devojaka širom sveta. Neki ga nose zakopčanog na golom telu, dok drugi eksperimentišu sa stilom i nose ih u kombinaciji sa vintage patikama, baggy farmerkama i kačketom.

Na šta treba obratiti pažnju? Što se tiče samog materijala: mora biti gust i nesjajan, jer će u suprotnom izgledati jeftino i neukusno. U slučaju takve garderobe za izlazak, vredi dati prednost osnovnoj paleti boja, jer je sam po sebi već akcenat.

 

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight

Nastavite da čitate