1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Ne možete da odlučite...

Ne možete da odlučite šta da obučete? U pomoć stižu aplikacije koje će za vas izabrati autfit

07. јануар 2024.

| Snežana Ilić
Virtuelni stilisti sve su traženiji

Koliko puta ste otvorili ormar, koji samo što ne eksplodira kao atomska bomba jer ne može da izdrži tu količinu odeće, i uz duboki uzdah rekli nemam šta da obučem?

Nemam s čim da uklopim ovu bluzu, nemam vremena za kombinacije jer žurim na posao, nemam adekvatnu tašnu, nemam ovo, nemam ono…?

autfit aplikacije

Photo by Adrienne Leonard/Unsplash

Dešava se to svakoj od nas, ne jednom u životu, nego jednom u mesec dana. Na kraju, iako zurimo nekoliko minuta u garderober, dižemo ruke i oblačimo ono što smo nosile milion puta do sada, jer što je sigurno, sigurno je.

Modeli farmerki koje ćemo nositi u 2024. godini

Znamo da nam dobro stoji, da se u tome osećamo udobno, verovatno su nam neki od tih komada i omiljeni, ali – šta sa svim onim silnim haljinama, majicama, košuljama koje dnevno svetlo nisu videle još od prošle sezone?

odeća

Photo by Artem Beliaikin/Unsplash

Srećom, tehnologija je napredovala, pa ne moramo više da zamaramo mozak. U digitalnom moru u ponudi su i aplikacije koje mogu da nam izaberu garderobu. Za čas. Da se ne mučimo.

Veštačka inteligencija uzima maha, pa se, eto, ušunjala i u naše ormare.

Ako nemate vremena da pratite modu ili vam nedostaje inspiracije, ove aplikacije odabraće savršeni autfit u skladu sa vašim stilom, oblikom tela i određenom prilikom. Pa, da se upoznamo sa najpopularnijim virtuelnim stilistima…

autfit aplikacije

Photo by Sarah Brown/Unsplash

PUREPLE Ova aplikacija radi tako što vam predlaže kombinacije zasnovane na komadima koje već posedujete.

U obzir uzima sezonu, situaciju, kroj, ima posebne kategorije, a zahvaljujući brojnim mogućnostima filtriranja predložiće vam savršen stajling dok izgovorite Đavo nosi Pradu.

najmoderniji sakoi u 2024.

Photo by Mirko di Micco/Unsplash

ACLOSET Ovo je, kao što već naziv kaže, digitalni ormar. To znači da morate prvo da ga napunite.

Fotografišite komade odeće, ne morate sve već samo one koje nameravate da koristite, a aplikacija će sama da izabere šta bi vam tog dana najbolje stajalo.

Modni trag kraljice popa – Najbolji Madonnini autfiti kroz istoriju

SAVE YOUR WARDROBE U principu, funkcioniše isto kao prethodne – slikate odeću, kažete za koju vam priliku treba, i aplikacija sama sortira komade.

Možete da joj objasnite i koje boje želite da kombinujete ili kakav bi vam desen odgovarao. Potrudiće se da vam maksimalno izađe u susret.

Izvor slike: Mukuko Studio/Unsplash