1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Moderno ili smešno? Trendi...

Moderno ili smešno? Trendi modeli čizama koji nisu za svakoga

04. децембар 2023.

| Jelena Mladenović
Ne izgledaju svi trendovi prikladno, niti odgovaraju svim ženama

U poslednje vreme moda je postala prilično fleksibilna. Konačno možemo da eksperimentišemo sa odećom koju ranije nismo nosili, ali i sa raznim modelima zimskih čizama.

Istina, ovo pravilo ne funkcioniše ukoliko odećom želite da sakrijete svoje mane na telu i tako vizuelno izgledate drugačije.

U takvim slučajevima treba obratiti pažnju ne samo na stilove odeće, već i na odabrane modele zimskih čizama, koji mogu ili učiniti figuru skladnijom ili potpuno može da pokvari proporcije tela.

Modeli zimskih čizama

Photo by Tom Sodoge on Unsplash

Dakle, sa ovih pet modela zimskih čizama samo oprezno!

Čizme do kolena

To mogu biti ili čizme preko kolena ili čizme do kolena, ali je važno da nisu uske, već slobodno stoje na nozi. Možete odabrati čizme sa stabilnom petom ili štiklama, ali glavna stvar je da u njima možete slobodno koračati bez bojazni da ćete završiti na ledu.

Poznati ortoped otkriva – Ovaj model čizama odmah izbacite iz cipelarnika

Visoke čizme dobro idu uz teksas i kožne suknje, pletene haljine i džempere. Međutim, možda nisu pogodni za sve.

Zavisi od vaše visine i tipa tela. Ako ste niske, odlučite se za tanke potpetice koje će vam izdužiti nogu, nikako one sa širokim i debelim đonom.

Čizme sa traktorskim đonom

Jedan od najpopularnijih zimskih trendova su čizme sa traktorskim đonom. Naravno, ovaj model cipela nije za svakoga, može vam uvećati figuru ili vizuelno smanjiti visinu.

Modeli zimskih čizama sa kojima samo oprezno

Izaberite čizme koje će istaći vašu vitku nogu, koje nisu skroz uz nogu. Ove čizme će odlično stajati uz helanke i dugačku jaknu, mini-haljine i suknje sa debelim hulahopkama, prenosi marieclaire.ru.

Izbegavajte višak u odeći, neka akcenat budu čizme.

Kaubojke

Kaubojke su ostale relevantne već nekoliko godina.

Savetujemo vam da maksimalno iskoristite trend. Svetao ili klasičan – bilo koji od njih će izgledati elegantno uz haljine, farmerke i trikotažu.

Ali postoji posebnost – čizme srednje visine vizuelno dele nogu na dva dela i mogu značajno smanjiti visinu. Da biste to sprečili, izaberite odgovarajuće hulahopke ili uvucite pantalone u njih.

Čizme sa velikim i ravnim đonom

Modeli sa debelim ili pravilnim đonom, sa kontrastnim ukrasima ili mat, svaki od njih će upotpuniti vaš izgled i vizuelno produžiti noge.

Ali, takozvane, Chelsea čizme imaju tendenciju da vas ukrupne, tako da bi trebalo da imate šemu boja – ako su Chelsea čizme crne, onda bi trebalo i donji deo garderobe da bude takav.

Čizme sa pertlama

U trendu su čizme na pertle i to sa grubim đonom, a ono na šta treba da obratite pažnju ako se odlučite zanjih jeste dakoža od koje su napravljenje, bude izuzetno kvalitetna i nikako nemojte uzimati preko kolena, već one malo ispod.

U suprotnom, vaše proporcije tela će ispaštati, a visina će se smanjiti.

Nosite model sa kratkom jaknom ili kratkim kaputom, dugački šal nije ispao iz igre, pa možete slobodno da posegnete i za njim.

Izvor slike: Photo by Jp Valery on Unsplash