1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Kako stilizovati lanene košulje...

Kako stilizovati lanene košulje sa ukusom?

10. август 2023.

| Miljana Momirović
Lanene košulje nisu ništa novo ali nedavno su postale veoma popularne zbog opuštenog luskuznog trends "tihi luksuz" koji je aktuelan ove sezone. 

Modni komad koji dominira 2023. su lanene košulje zbog luskuzi koje nose u sebi i laganim osećajem na telu zbog čega povetarac gotovo da miluje kožu.

Materijal je poznat po tome što je vrlo komforan tokom visokih temperatura i po svojoj istaknutosti u garderoberima bogatih. Osim toga postao je glavni modni komad savremenog uličnog stila, hvaljen po svojoj sposobnosti da prevaziđe prolazne trendove.

Ipak, kupovina odevnih komada ovog materijala može biti zastrašujuća – šta da tražite, kako da je stilizujete i kako da brinete o njoj. U nastavku saznajte odgovore na sva pitanja.

Kako stilizovati lanene košulje sa ukusom?

Ono zbog čega su lanene košulje toliko voljene je, između ostalog, činjenica da su vrlo trajne i sve udobnije što ih više nosite. Osim toga, suše se vrlo brzo, pa su idealne za letnji period. Vrlo su prozračne i idealne kada na brzinu treba da izađete iz kuće jer se lako stilizuju.

Kakve lanene košulje da potražite?

Kada tražite vrhunsku lanenu košulju koja odaje utisak dame sa stilom i ima snagu da izdrži visoke temperature, najbolje je da se, pre svega, usresredite na sastav tkanine.

Postoji razlika između lana i materijala od mešavine lana. I jedan i drugi materijal su sjajne opcije ali variraju u tome kako se brinuti o njima, pa obratite pažnju na etiketu. Ipak, 100% lanene košulje zaista u sebi nose luksuznu privlačnost i veoma su pogodne za leto.

Što se tiče kroja, to totalno zavisi od vašeg jedinstvenog stila, iako su u modi širi modeli koji omogućavaju da osetite kako povetarac prolazi kroz materijal.

Kako nositi lanenu košulju?

Poigravanje stilova može biti zabavan način da u vaš stajling unesete autentičnost. Uparite lanenu košulju sa teksasom, pamukom ili je obucite preko kupaćih kostima. Sjajno se slažu i uz pantalone šireg kroja za maksimalnu udobnost.

U nastavku potražite inspiraciju za stilizovanje lanene košulje za svaku priliku.

Kako brinuti o lanenoj košulji?

Kada prvi put isprobate lanene odevne komade, jedna od vaših primarnih briga može biti pitanje kako da se brinete o njoj. Preporučuje se da ih perete u mlakoj ili čak hladnoj vodi i ako ih perete u mašini, koristite ciklus za osetljivu odeću.

Idealno je da ih sušite na vazduhu jer mašinsko sušenje može dovesti do skupljanja ili promene oblika.

Lan se lako gužva, tako da je najbolje da odevne komade okačite u ormar, a ne da ih slažete. A ako peglate, koristite srednje podešavanje — neke pegle imaju čak i program za lan!

Izvor vesti: marieclaire.com

Izvor slike: Bogdan Kurylo/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate