1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Kako nositi lanene pantalone...

Kako nositi lanene pantalone ovog leta?

04. август 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Saveti top stilista.

Lan je definitivno najbolji materijal za leto. Lako se suši, lagan je, koža u njemu diše, a uz sve to, održiv je. Zapravo se pravi od lana, koji je razgradiv, a zahteva malo vode da se uzgaja. U isto vreme, cela biljka može da se upotrebi. Plus, lan, u vidu materijala, dolazi u bezbroj varijacija: šortsevi, blejzeri, košulje, majice, odela… i nama omiljene pantalone.

Kako nositi lanene pantalone?

Lanene pantalone su jedan od onih svestranih i klasičnih odevnih komada ali je važno uzeti u obzir nekoliko detalja prilikom odabira. Od izrade (da li su 100% lan ili su mešavina materijala?) do dužine i stila (cargo opcije su u trendu, platnene pantalone ravnih nogavica su bezvremenske) do boje (bela ili nešto zabavnije?) postoji gomilu stvari koje predstavljaju sitne odluke koje treba doneti na putu.

„Obično gledam na materijal i šminkutkanine, pošto su mnoge lanene pantalone mešavina“, kaže modna stilistkinja Olivia Rose o tome šta razmišlja kada kupuje, kako kaže, „vrhunske letnje pantalone“. Ona dodaje: „Izbor tkanine zavisi od toga šta tačno tražite u pantalonama. Ako želite taj lakši osećaj idite na 100% lan i ako želite malo veću težinu ili strukturu, mešavina pamuka i lana je odlična opcija“, kaže ona.

Najbolje lanene pantalone za 2023. dolaze u različitim printovima, dezenima, bojama, pa čak i dužini poruba, dajući vam veliki izbor divnih  donjih delova za testiranje. Unapred smo sakupili neke od omiljenih parova koje ćemo isprobati ove sezone, znajući dobro da će jedna od ovih pantalona završiti u vašoj garderobi za toplo vreme.

 

Izvor vesti: https://www.marieclaire.com

Izvor slike: bedya/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate