1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Lanene košulje su ultimativna...

Lanene košulje su ultimativna letnja odeća za kancelariju

06. јун 2023.

| Hana Dunđerov
Ako se pitate kako da odgovorite zahtevima korporativnog odevanja tokom leta - evo odgovora

Sveže i elegantne, lanene košulje su savršeni komad za kreiranje prolećnog i letnjeg kancelarijskog izgleda. Lan je prirodno vlakno dobijeno od biljke lana i odlikuje se prozračnošću i lakoćom. Dakle, pred nama je divna tkanina za vruće dane, koja u sebi ima i dovoljno sofisticiranosti da garantuje potpuni stilski pogodak.

Zašto su lanene košulje savršene za  leto?

Ova tkanina omogućava da vazduh cirkuliše bez većih problema, održavajući našu kožu hladnom i suvom. Na ovaj način izbegavamo neprijatne mrlje od znoja koje se mogu pojaviti na odeći kada temperatura poraste i ujutru utrčimo u kancelariju.

Pored toga, lan ima jedinstvenu teksturu u koju se svi podjednako lako zaljubljuju. Pored svih prednosti, lanene košulje su i ovogodišnji favoriti street stylea.

Lanene košulje u kancelariji – najbolje kombinacije

Košulja od lana + pantalone sa kratkim rukavima + cipele sa niskom potpeticom

 

Počinjemo sa lakim, svestranim i udobnim stilom. Ključno je da kombinujete belu ili krem platnenu košulju sa pantalonama ravnog kroja. Ako želite, možete da upašete košulju u pantalone. Na stopalima, niske potpetice, cipele sa životinjskim printom kao akcenat.

Planena košulja + široke pantalone + patike

 

Oni koji traže opušteniju odeću, ali ništa manje pogodnu za odlazak u kancelariju, mogu izabrati ovu opciju. U ovom slučaju kombinujemo lanenu košulju (može biti kratkih ili dugih rukava) sa širokim pantalonama i patikama. Ako vam patike ne idu baš previše, možete se odlučiti za mokasine.

U kojim detaljima se krije uspeh? Lako: u igri boja kose su iz iste palete, ali su različite.

 

Planena košulja + kožna suknja  + cipele sa srednjom potpeticom

Kao završni dodir, izgled pogodan samo za najmodernije u kancelariji. Lanena košulja, kožna pensil suknja (može biti crna ili kamilja) i cipele sa srednjom potpeticom (ako imaju oštar prst, još bolje) pogodne su za stvaranje zaista briljantnog outfita.

Izvor vesti: marieclaire.es

Izvor slike: Olga Rzysanseva/iStock/GettyImagesPlus