1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Šta poručuje boja odeće...

Šta poručuje boja odeće koju nosite?

28. децембар 2023.

| Milena Jeremić
Boja odeće koju nosimo mnogo govori o našem karakteru

Prema brojnim istraživanjima boja odeće koju nosite može uticati na vaše raspoloženje, a samim tim i na stvari koje privlačite u svoj život.

boja odeće

liza summer / pexels

Kada je izbor odeće u pitanju, boja koju preferirate šalje jasnu poruku o vašem karakteru, željama i emotivnom stanju.

Kakvu poruku šalje boja odeće koju najviše volimo?

Crvena je boja požude, pa ako želite da privučete više strasti u svoj život poželjno je da nosite odeću u ovoj nijansi.

Takođe, crvena je snažna boja što znači da bi trebalo da je koristite u ispoljavanju i postavljanju namera u ljubavi jer vas ona može dovesti do ostvarenja želja.

Ljubičasta

Ljubičasta se smatra laganom i romantičnom, pa nije ni čudo što većina vitezova u sjajnim oklopima nosi baš ovu boju.

boja odeće

Chris Jackson / Getty Images

Ova nijansa od nas zahteva da napredujemo i idemo prema onome što želimo, čak i ako postoji nekoliko prepreka na našem putu. Stoga, ovo je boja koju bi valjalo imati u svom gardaroberu.

Ružičasta

Kažu da ružičasta boja označava sve pozitivno u svetu. Ako tražite idealnu boju koju ćete nositi na prvom sastanku ili druženje sa simpatijom, ovo je pravi izbor.

Ružičasta će naglasiti optimizam i urođenu ljubaznost koja se oseća u početnim fazama veze. Međutim, takođe je savršena za noćni izlazak, kada se nadate novom poznanstvu, piše InStyle.

Plava

Univerzalno značenje plave boje je poverenje koje je neophodno za stvaranje i održavanje zdravih odnosa i granica. Takođe predstavlja bezuslovnu ljubav, osećaj kome svi mi težimo.

Najbolja haljina za žene preko 50 godina – Prikriva sve što treba, nosi je i kraljica Leticija

Plava je povezana sa grlenom čakrom te nas podstiče da govorimo istinu kada su u pitanju romantične stvari koje dolaze iz dubine srca.

Naranadžasta

Narandžasta je srećna i primamljiva boja. Ako čeznete za partnerstvom koje nadilazi vreme i garantuje sigurnost, nosite narandžasti šal ili džemper na sledećem izlasku sastanku.

Takođe, naranadžasta može uneti razigranost i kreativnost u vašu vezu, što znači da dobra vremena neće prestati kada se umotate u ovu uzbudljivu boju.

Zelena

Poznato je da su zelena i ružičasta bile boje Venere, samim tim ova nijansa će uneti pozitivne vibracije u vaš ljubavni i društveni život.

Zelena nam pomaže da svet gledamo s više optimizma i da prepoznamo dobro u drugima. Ovo je sjajna boja kada želite stvoriti izuzetno opuštenu atmosferu za partnera ili prijatelje.

Smeđa

Boju čokolade treba nositi kada se nadate da ćete uneti ljubav u svoj život. Ova zemljana boja predstavlja pouzdanost i iskrenost – dva osećaja koja su bitna u svakoj vezi.

Modne kombinacije Nine Seničar u hit boji

Označava korisne i smislene emocije koje verojatno neće izbledeti. Smeđa boja želi da gradi i povezuje, što je čini bojom koju ne bi trebalo da nosite, ako nije reč o iskrenoj vezi. Namenjena je za one koji traže životnog partnera.

Izvor vesti: instyle.com

Izvor slike: rachel claire / pexels

Nastavite da čitate