1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Trening poznatih: Kako trenira...

Trening poznatih: Kako trenira Majli Sajrus za spotove?

20. март 2024.

| Miljana Momirović
Ove vežbe aktiviraju sve mišiće.

Ako postoji brzinski način da rasteretite i um i telo, onda je to trening Majli Sajrus. Na svom TikTok profilu podelila je video kako tačno trenira.

Idealan kada nemate dovoljno vremena, ovaj trening će pokrenuti celo telo, sagoreti mnogo kalorija i pomoći da oblikujete figuru. Višezglobni pokreti aktiviraju svaki mišić, a kombinacija kardio i treninga snage su uvek pravi spoj. U nastavku pogledajte o kojih šest vežbi je reč.

Kako trenira Majli Sajrus?

Crossfit kanapi

Pevačica i glumica počinje svoj intenzivan trening sa naizmeničnim kanapima koji podižu pokreću celo telo. Držite kolena savijena dok podižete levo, pa desnu ruku, jednu za drugom. Najbolji deo? Velike su šanse da ćete za samo nekoliko minuta osetiti kako vam mišići gore (ali pozitivno). Slično trčanju i biciklizmu, crossfit kanapi će takođe povećati broj otkucaja srca i mogu se koristiti za intervale visokog intenziteta. Užad takođe jača snagu – osetićete je odmah u ramenima, a vaš struk mora da se aktivira da biste mogli brzo da pomerate užad.

Sklekovi

Majli Sajrus je onda pokazala i drugu vežbu: kombinovanim sklekom medved-puzanje-pauk-sklek, sa trakom otpora ništa manje. Ako vam to zvuči previše tvrdo, jednostavno počnite sa paukovim sklekovima – oni su sami po sebi teški. Povucite jedno koleno prema pazuhu na istoj strani dok se spuštate za sklekove, a zatim ga vratite na pod. Ovo će aktivirati grudi, triceps i leđne mišiće.

Mostovi za zadnjicu

Držite se dobrih starih mostova, samo se uverite da su vam kukovi ujednačeni dok ih podižete i stisnite zadnjicu na kraju. Mostovi aktiviraju gluteus, listove i struk. Dodavanje težine ili pauza na kraju ovde može učiniti vežbu izazovnijom. Jaki gluteusi štite donji deo leđa, olakšavajući penjanje stepenicama, sedenje u stolici i podizanje teških kutija.

Burpi

A sada za pokret celog tela koji svi znaju. Burpi su tako važni! Pojačavaju otkucaje srca, ali takođe pomažu da vežbate da se odgurnete od poda. Traka otpora zapravo modifikuje ovu vežbu jer ne morate da podržavate svoju punu telesnu težinu na putu prema gore. To je odlično ako ste početnik.

Iskorak sa podizanjem

Ne zaustavljajte se sada. Sigurno ćete osetiti rad mišića u ovoj vežbi, koja se sastoji od jačanja snage donjeg dela tela u kombinaciji sa kardio treningom. Očekujte da aktivirate svoj struk, gluteus i kolena dok ubrzavate otkucaje srca. Pošto ovo zahteva toliko stabilnosti, stomak treba da se aktivira da biste mogli da održite ravnotežu. Kada se vratite u iskorak, fokusirajte se na zabijanje prednje pete u pod. Zatim polako podignite koleno prema grudima. U početku, možete modifikovati ovaj potez tako što ćete spustiti nogu između svakog ponavljanja.

Šta Majli Sajrus radi na kraju treninga?

Usporivši stvari do kraja svog treninga, Majli Sajrus istovremeno ispruži desnu ruku i levu nogu dok je na kolenima. Četvoronožni pokret je odličan potez bez obzira na nivo vaše kondicije. Radi na stabilnosti i ravnoteži snage struka, istovremeno povećavajući mobilnost.Ovu možete da modifikujete tako što ćete samo raditi ruku ili nogu jednu po jednu i naizmenično odatle.

Pogledajte ceo trening u nastavku.

@mileycyrusFLOWERS OUT NOW.

♬ Flowers – Miley Cyrus

Izvor slike: Christopher Polk / Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate