1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Trening poznatih: Kako trenira...

Trening poznatih: Kako trenira Dakota Džonson za snimanje?

06. март 2024.

| Miljana Momirović
Ni HIIT, ni teretana.

I dok Dakota Džonson dominira kao superheroj u filmu Madam Veb, mnogi su se zapitali kako trenira da bi postigla tako dobru figuru.

Verovatno biste pomislili da je za njenu ulogu morala da trenira satima u teretani i podvrgne se intenzivnom režimu. Ipak, istina je da jedini oblik treninga koji je imala je kardio trening – i to najviše 45 minuta.

Kako trenira Dakota Džonson?

Glumica je imala jasan cilj: da izgradi snagu i izdržljivost kako bi postigla izgled za film Madam Veb koji je već u bioskopima. Dakot Džonson i njen trener Megan Rup su otkrili kako je izgledao njen kardio trening sa malim opterećenjem koji je joj je omogućio takvu figuru.

2-3 dana nedeljno: 45 minuta kardio ples sa tegovima

Pre početka snimanja, Dakota Džonson i Megan Rup su se sastajali dva do tri puta nedeljno kako bi odradili tradicionalni 45-minutni trening, koji uključuje kardio ples i vežbe toniranja koje ciljaju na ruke, noge i trbušnjake sa malim tegovima. „Radile bismo kardio ples sa tegovima za ruke od 1.5 kg, zatim bismo radile trbušnjake, zatim dve vežbe koje su fokusirane na gluteus sa tegovima za noge i završili bisom opet kardio plesom.“

2-3 dana nedeljno: 20 minuta kardio ples sa tegovima

Kada je Dakota Džonson bila u jeku snimanja, Rup joj je slala razne vežbe sa svoje platforme da ih radi sama, u zavisnosti od njenog rasporeda. „Svake nedelje bih joj slala vežbe od 20, 30 i 45 minuta u zavisnosti od obaveza“, rekla je Rou. „Sve se svodilo na krakte vežbe koje mogu da se ponavljaju. Nije održivo satima trenirati. Ako se uklopite u najmanje 10 minuta svakog dana, bićete motivisani da nastavite sa vežbanjem i vidite rezultate u poređenju sa napornim radom sve vreme i pregorevanjem.“

1+ dan nedeljno: Odmor i oporavak

Odvajanje vremena za oporavak je visoko u prioritetima, a Rup se pobrinula da to bude  neizostavni deo treninga glumica. „Preporučujem najmanje jedan dan odmora nedeljno“, rekla je Rup.

Još saveta za treniranje kao Dakota Džonson

Da biste trenirali tačno kako Dakot Džonson vežba, možete preuzeti aplikaciju The Sculpt Society i pokreneti je kod kuće.  Dok su vežbe koje je Džonson radila bile napredne, Rup je predložila da isprobate njen srednji nivo za početak. „Radi se o pronalaženju pravog nivoa za vas i osluškivanju potreba vašeg tela“, ohrabruje Rup.

Izvor slike: Jeff Spicer / Stringer/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate