1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Šest meseci posle operacije...

Šest meseci posle operacije raka dojke, Sara Ferguson dobila novu zastrašujuću dijagnozu

23. јануар 2024.

| Snežana Ilić
Vojvotkinja od Jorka suočava se sa kancerom kože

Zaređali su se zdravstveni problemi na britanskom dvoru. A godina samo što je počela…

Kejt Midlton imala je hitnu operaciju i ostaće u bolnici još nekoliko dana, kralj Čarls je takođe imao intervenciju, a sada je stigla vest da je vojvotkinji od Jorka dijagnostifikovan kancer kože.

Sara Ferguson

Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Pre samo šest meseci Sara Ferguson suočila se sa rakom dojke, zbog čega je morala da se podvrgne mastektomiji. Uspešno se oporavila posle osmočasovne operacije i vratila poslu, a onda je saznala novu zastrašujuću dijagnozu.

Nove informacije o zdravstvenom stanju Kejt Midlton, do daljeg ostaje u bolnici

Bivšoj supruzi princa Endrjua otkriven je maligni melanom, najagresivniji oblik raka kože, tokom rekonstruktivne operacije, kada joj je uklonjeno i nekoliko sumnjivih mladeža.

– Odvojila sam malo vremena za sebe jer mi je dijagnostikovan melanom. Drugi kancer s kojim se suočavam u roku od godinu dana. Bio je to šok za mene, ali dobro sam raspoložena i zahvaljujem se na porukama podrške.

Uprkos dijagnozi, Fergi je uspela da sačuva vedar duh. Iskoristila je i priliku da brojnim pratiocima na Instagramu podeli korisne savete.

– Verujem da moje iskustvo naglašava važnost provere veličine, oblika, boje i teksture novih mladeža koji mogu da budu znak ozbiljnih stvari kao što je melanom. Sve vas pozivam da obratite pažnju na to.

Linda Evanđelista je verovala da se kancer neće vratiti… Htela sam samo da živim

Vojvotkinja se zahvalila medicinskom timu i klinici na kojoj su brinuli o njoj proteklih nedelja. Sada se oporavlja kod kuće, srećna je što je pored svoje porodice, princeza Beatris i Južini, i unuka.

Izvor slike: Gareth Fuller - WPA Pool/Getty Images