1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Otvoreno pismo Marije Veljković:...

Otvoreno pismo Marije Veljković: Borimo se za ženska prava?! Stvarno? Koliko puta ste popreko pogledali…

26. октобар 2023.

| Jelena Mladenović
Voditeljka otvorila bolnu temu o kojoj se malo govori

Poruka Marije Veljković uzburkala javnost!

Najprepoznatljivije lice RTS-a Marija Veljković na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje fotografije sa putovanja, iz kuhinje, gde nesebično deli recepte za zdrava jela, ali i one sa javnih događaja kada besprekornim stajlingom i odevnim kombinacijama, ozbiljno zadaje glavobolju koleginicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Veljkovic (@mare.veljkovic)

Ovog puta Veljkovićeva je rešila da otvori veoma tešku temu koja u našem društvu, čini se nije zauzela primat i  malo se o njoj govori.

Marija Veljković očarava u magenta modnim kombinacijama

Naime, voditeljka je pokrenula pitanje prava žena i njihove zaštite, gde je iznela niz svakodnevnih situacija u kojima se žena našla na meti kritika što zbog izgleda, načina života, tako i zbog posla kojim se bavi, poruku Marije Veljković prenosimo u celosti:

Poruka Marije Veljković uzburkala javnost

„2023. godina je. Borimo se za prava žena i štitimo ih. Stvarno?

Ja samo vidim da živimo u društvu licemera počev od MEDIJA do nas samih. Koliko puta ste popreko pogledali komšinicu koja ima 3 mačke i živi sama, ili ženu na ulici koja vodi troje dece i deluje izgubljeno dok deca vrište?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Veljkovic (@mare.veljkovic)

Koliko puta ste prokomentarisali da je neko zapuštena jer se ne farba, ili da se neka žena ugojila, ili da je uradila usta, obrve, ili da je premršava, ili možda previše mišićava?

Da li znamo da pravo žene znači da je njeno telo njeno vlasništvo, i da žena može da bira šta sa njim, bilo da je to da ima petoro dece ili da ih nema bez osude drugih? Da žena ima prava da se bavi poslom koji želi i da može da bira da voli koga hoće.

A mi svi treba da biramo da ne osuđujemo i ismevamo one čiji su životni izbori drugačiji od naših.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Veljkovic (@mare.veljkovic)

Počnite od sebe- živite svoje živote, volite svoje, i uživajte u ovom životu, volite svoje telo, obucite se kako želite, jedite šta vam se jede i stojite iza svojih odluka i izbora.

I dozvolite drugima da urade isto. Bez ismejavanja i osude“, poruka Marije Veljković je, koja je osvanula na njenom profilu na Instagramu.

Izvor slike: ATA Images