1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Da bi sakrila tugu...

Da bi sakrila tugu operacijama se uništila do neprepoznatljivosti: Sunovrat je počeo smrću jednog čovek

20. октобар 2023.

| Jelena Mladenović
Iako je kritikuju zbog izgleda u industriji mode nema joj ravne

Plastične operacije Donatele Versaće počele nakon tragičnog događaja.

Italijanska modna kuća Versaće prepoznatljivo je ime u svetu mode baš kao i dizajnerka Donatela Versaće. Bila je popularna po svojoj bezvremenskoj lepoti, a zbog preteranih estetskih korekcija dobila je nadimak “kraljica plastičnih operacija“.

Njen sunovrat, kako mnogi nazivaju Donatelinu transformaciju i početak plastičnih zahvata, počeo je kada joj je preminuo njen brat Đani Versaće.

Plastične operacije Donatele Versaće

Ubijem je ispred svoje vile u Miamiju, a nakon njegove tragične smrti modnu imperiju preuzela je upravo Donatela i njena ćerka Alegra.

Kylie Jenner progovorila o svojim plastičnim operacijama

Donatela je sa svojim plastičnim operacijama  počela još 1995. godine, a samo tri godine kasnije njen se izgled drastično promenio. Iako se može pohvaliti zavidnom figurom, strani mediji već godinama je prozivaju zbog operacija, preterano korišćenje botoksa, izobličene usne dovele su nekad prirodnu italijansku lepoticu na sam vrh popisa svetskih zvezda koje su preterale s korekcijama.

Tek 2013. godine odlučila je da prizna da koristi botoks kao deo beauty režima i ne veruje u prirodan look za žene.

Od 2014. godine njena koža je naočigled voskasta, a obrve niže na licu nego pre. Usne su joj takođe drugačije definisane. Zbog plastičnih operacija koje je imala u 68. godina koliko ima danas slavna dizajnerka izgubila je svoju autentičnost, ali je i dalje neprikosnovena u svetu mode.

Šta je mikroplastika? Gde leži opasnost i kako da je izbegnete?

Konačno, 2018. godine obeležila je svoju pojavu platinastom kosom, voskastom kožom, smoky eyes šminkom i napumpanim usnama zauvek.

Osim glamura, mode i bogatstva, njen život obeležili su alkohol, droga, antidepresivi te nekoliko psihičkih slomova, ali i pored toga neosporivo je ostala jedna od najprepoznatljivijih imena u modnoj industriji.

Izvor slike: Photo by Diane Freed/Getty Images