1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Pet filmskih frizura za...

Pet filmskih frizura za koje nikada ne biste pomislili da su perike

13. новембар 2023.

| Snežana Ilić
Male holivudske prevare

Da li možete da zamislite Roberta Patinsona i Toma Hidlstona sa perikama? Verovali ili ne, čak su i ova dva holivudska srcelomca mlađe generacije morala da ih nose, i to u ulogama koje su ih proslavile.

Džordž Kluni otkriva tajnu svog dobrog izgleda u 62. godini

Mačji kašalj u odnosu na mnogo ozbiljnije zadatke, kada morate, recimo, drastično da se ugojite ili smršate, da se potpuno transformišete i maltene izađete iz sopstvene kože. Setimo se samo Šarliz Teron i Monstruma.

Robert Patinson

Photo by Jamie McCarthy/Getty Images

No, kada su frizure u pitanju, teško da biste ikad pomislili da su neki od obožavanih likova iz sveta filma i televizije sve vreme imali – lažnu kosu. Pomenućemo tek neke…

Džilijen Anderson, Dosije X

Osvojila nas je kao Dejna Skali, ne bismo mogli da zamislimo nikog drugog u toj ulozi i verovatno nijednoj drugoj ne bi tako dobro stajao crveni bob, koji je postao i svojevrsni kult u svetu frizura.

Samo Sara Džesika Parker može da obuje dve različite cipele i da izgleda apsolutno fantastično

No, posle devet godina snimanja, kosa Džilijen Anderson bila je toliko oštećena od farbanja, da je za nastavak 2015. bila prinuđena da koristi – periku.

Frizerka je upozorila glumicu da bi mogla i da oćelavi, pa je razumljivo zbog čega nije želela da rizikuje.

Džilijen Anderson

Fox Broadcasting/Getty Images

Hju Džekmen, Vulverin

Vulverina smo upoznali 2000. godine, kada je izašao prvi film iz X-Men serijala o mutantima. Naravno, Hju Džekmen nije rođen sa oštrim dodacima na rukama, a nema baš ni onakvu kosu.

Iako su mogli da je oblikuju brilijantinom, perika se pokazala kao mnogo bolje i praktičnije rešenje, pa je zgodni Australijanac nosio i u ostalim delovima priče o Iks ljudima.

Hju Džekmen

Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images

Robert Patinson, Sumrak

Nastavljamo da vam rušimo svet… Ni Robert Patinson nije imao svoju kosu u poslednjem nastavku sage koja mu je obezbedila visoko mesto u fabrici snova.

Pošto je morao potpuno da obrije glavu zbog drugog filma koji je snimao paralelno sa Sumrakom, neodoljivi vampir našao je rešenje. Perika je bila toliko dobro napravljena, da niko nije ni primetio razliku.

Robert Patinson

Photo by Ian Gavan/Getty Images

Kler Dejns, Romeo i Julija

Pre nego što smo se rastužili zbog tragične sudbine Džeka iz Titanika, Leonardo Dikaprio raznežio nas je u romantičnoj drami Romeo i Julija, u duetu sa Kler Dejns.

Moderne i šik frizure za dame u petoj deceniji – Brišu godine, zahvalne za održavanje

Glumica je pred početak snimanja imala kratku kosu, sa kakvom je svakako teško zamisliti jednu Juliju, pa su joj producenti nabavili – lažnu. Još se sećamo onih dugih smeđih pramenova koji su joj savršeno stajali…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 90s Classy (@90ssclassy)

Tom Hidlston, Osvetnici

U filmovima o moćnom Toru imao je svoju kosu, ali kada je ulogu njegovog brata Lokija ponovio u Osvetnicima, Tomu Hidlstonu ipak je bila neophodna perika.

Šarmantni britanski glumac u isto vreme je snimao još jedan film, pa je imao kratku kosu. No, holivudski majstori za šminku, frizuru i maske toliko su fantastični, da je i u Tomovom slučaju bilo nemoguće primetiti razliku.

Izvor slike: Araya Diaz/Getty Images