1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Etički, održivi nakit iz...

Etički, održivi nakit iz Grčke vredan otkrivanja

07. jul 2024.

| Miljana Momirović
Svaki komad nakita se pravi isključivo po porudžbini.

Etički brend na čelu sa mladom preduzetnicom predlaže originalna i ručno rađena rešenja za održivi nakit koji je vrhunac spore mode.

Filozofija spore mode se odnosi na pristup koji podstiče održivost, etičku proizvodnju i savesnu kupovinu odeće i modnih dodataka. Suprostavljanjem trendovima koji odlaze pre nego što postanu upamćeni, održivi nakit odgovara na brojna ekološka i socijalna pitanja.

U slučaju da ove sezone planirate posetiti Atinu, kao nezaobilaznu stanicu preporučujemo Dione Project.

Održivi nakit sa odgovornim i etičkim pristupom

Iza estetičnih kreacija krije se mlada Dioni Dimakopoulou koja danas ima svoj brend Dione Project i dizajnira „živi“ nakit, inspirisan ljudskim telom, pokretima, oblicima, oblinama i plesom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by dione project (@dioneproject)

„Okrenuta sam ka ljudima koji su zainteresovani za kvalitet, raznolikost i izjavni identitet nakita koji izaberu, uvek u savršenoj harmoniji sa prirodom“, kaže ona.


Dioni dodaje: „Zanima me mehanika nakita, način na koji grle telo i postaju jedno sa njim. Obično se nakit pravi od slobodnih kreacija, u suštini igrajući se golim rukama i materijalima neposredno pre nego što se pretvori u dragocene komade.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by dione project (@dioneproject)

Kako se izrađuje održivi nakit?

Svaki komad nakita se ručno izrađuje u njenoj radionici u Pagratiju po narudžbini, prema filozofiji spore mode kojoj savesno prati. Održivi nakit sa sobom nosi veliku posvećenost sa posebnom pažnjom na detalje. Za proizvodnju koristi isključivo održive sirovine samo od grčkih kompanija koji ne krše ljudska prava, dok je kamenje stvoreno u laboratoriji. Ambalaža je takođe napravljena od recikliranog papira.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by dione project (@dioneproject)

Dione Project kolekcija se sastoji od prstenja, minđuša, ogrlica, narukvica i drugih aksesoara, napravljenih od recikliranog Silver 925 ili Gold Plated 24K.

Kroz sopstveno preduzetništvo, Dioni Dimakopoulou ne samo da stvara jedinstveni održivi nakit, već i aktivno doprinosi etičnosti, inspirišući druge da slede njen primer i biraju savesne i etičke pristupe kada god su u prilici.

Izvor slike: Evgeniya Pavlova/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate