1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Nedelja visoke mode u...

Nedelja visoke mode u Parizu: Dior inspirisan antičkim olimpijkama

25. јун 2024.

| Miljana Momirović
Pogledajte kako se spaja tradicija i luksuz.

Na vreme pre predstojeće Olimpijade, predstavljena je nova Dior Haute Couture kolekcija jesen/zima 2024. na Nedelji visoke mode u Parizu.

Nedelja visoke mode u Parizu: Dior

Maria Grazia Chiuri je za predstojeću sezonu dizajnirala Haute Couture kolekciju koja slavi sportistkinje od antičkog doba do danas. Žene koje su prevazišle predrasude i prepreke kako bi zaslužile ravnopravno mesto u sportskim takmičenjima zaslužuju priznanje za svoja dostignuća. Kolekcija, otkrivena na čuvenoj Musée Rodin na Nedelji visoke mode u Parizu, privukla je inspiraciju iz neosporne gracioznosti, snage i atleticizma žena u staroj Grčkoj i Rimu.

Dior Haute Couture jesen/zima 2024.

Za Haute Couture kolekciju jesen/zima 2024, kreativna direktorka brenda Dior se priseća vela i bira da koristi nekonvencionalne materijal, kao što su prijanjajući dres i mrežasti modeli u zlatnoj, srebrnoj i beloj boji.

Ušuškani su ponavljajući print u celoj kolekciji, prišiveni ili otvoreni. Drapirani modeli, koje podsećaju na klasične statue, utkane su u crne svilene baršunaste haljine, suknje i odela u kojima se ispod suknje pojavljuju pantalone.

  

Kroz haljine sa jednim ramenom otkrivaju se providni metalni prsluci.

Sportski modeli, redizajnirano u Haute Couture stilu, ukrašeni su zlatnim detaljima.

Crvena, „boja života“ prema Christian Dior-u, ulepšava kolekciju, dok bade mantil izvezen mozaicima u ogledalu prkosi njegovoj tradicionalnoj ulozi.

Nastavite da pratite Marie Claire za najnovija dešavanja sa Nedelje visoke mode u Parizu.

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight

Nastavite da čitate