
Bez glutena i sa malo ugljenih hidrata: Lazanja od tikvica
Pritom, božanski je ukusna...
24. септембар 2025.
| Nataša Stevanović
Ako tražite brz i zdrav doručak ili, još bolje, užine bez glutena, ovi mafini od jaja, povrća i sira su pravi izbor. Lagani, hranljivi i gotovi za svega 15 minuta, idealni su za posao, školu ili kao proteinski međuobrok.
Zašto su mafini bez glutena redovna užina koju naša redakcija obožava? Prvo, zato što su bez brašna i glutena, pa time savršen izbor za zdravu ishranu. Brzo ih pripremamo, a peku se u rerni ili air fryer-u jer budu jednako ukusni. Treće, prilagodljivi su ukusu, mi koristimo spanać, papriku, tikvice i recept nam svaki put uspe.

Rernu zagrejte na 175°C. Luk naseckajte na sitno, pa iseckajte i paradajz. Umutite jaja i pomešajte sa mladim sirom i začinima. Dodajte povrće i sipajte smesu u silikonske kalupe. Pospite rendanim kačkavaljem i pecite 10–12 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Mafini bez glutena se mogu poslužiti sa mladim lukom, vlašcem ili svežim začinskim biljem.
Izvor slike: Azurita/Getty Images

Pritom, božanski je ukusna...


Bez podizanja testa ili tvrdih korica.




Restoran Puter održao je večeru za medije povodom predstavljanja novog sezonskog menija.
