1. Home
  2. /
  3. Ženski stav
  4. /
  5. Legendarna manekenka Naomi Kembel...

Legendarna manekenka Naomi Kembel na vrhu održive mode

19. мај 2024.

| Miljana Momirović
Skoro 30 godina karijere.

Gde god da ode, legendarna manekenka Naomi Kembel privlači pažnju. Dokaz za to je njena poslednje pojavljivanje u kreaciji od pre skoro 30 godina.

U večernjim satima u sredu, 15. maja, manekenka je prisustvovala 77. Kanskom filmskom festivalu, povodom premijere filma Furiosa: A Mad Max Saga u režiji Džordža Milera.

„Naomi! Naomi! Naomi!“ uzvikivali su fotografi kada se konačno pojavila. Legendarna manekenka osamdesetih i devedesetih sa impresivnom dugovečnošću pozirala je pred blicevima koji su preplavili crveni tepih.

S dobrim razlogom, Naomi Kembel je kao i obično hiper-harizmatična ali pre svega, iznenađuje svoj svet tako što je izabrala da obuče veoma glamuroznu Chanel haute couture haljinu.

Naomi Kembel na Filmskom festivalu u Kanu 2024.

Sa dobrim razlogom, prisustvo Naomi Kembel na Filmskom festivalu u Kanu 2024. godine ušlo je u istoriju mode. Veoma glamurozna haljina u crnoj boji koju je obukla, Chanel Haute Couture prekrivena je šljokicama, dok je od struka do poda poluprovidna. Ukratko, reč je o modelu koji zrači seksepilom.

Naomi Campbell 2024

Zašto je Chanel haljina posebna?

Nije ni do šljokica, ni što je u pitanju Chanel kreacija. Pažnju najstrastvenijih ljubitelja mode privukla je činjenica da je Naomi Kembel ovu kreaciju nosila pre skoro 30 godina u Parizu. Modna kuća Chanel tada je predstavila svoju kolekciju jesen/zima 1996-1997 Haute Couture i upravo ona je prošetala pistom u njoj.

Recikliranjem ovog izgleda manekenka je oživela sećanja na to vreme i podsetila na održivost na koju nije prvi put da poziva.

Kako Naomi Kembel započela manekensku karijeru?

Karijera manekenke počinje još 1986. godine, kada je primećena na ulicama Londona. Agencija Elite Model Management joj je ponudila ugovor i tada se seli u Pariz, gde kreće njena profesionalna manekenska karijera.

Već u prvih nekoliko meseci, karijeru Naomi Kembel su obeležile kampanje za poznate brendove poput Chanel, Versace i Yves Saint Laurent. Bila je jedna od prvih tamnoputih koja se pojavila na naslovnicama časopisa u Francuskoj, Italiji i Americi, što je prolomilo rasne barijere u modnoj industriji.

Ubrzo postaje jedan od najtraženijih modela na svetu, a njena lepota, harizma i samopouzdanje su je učinile legendarnom manekenkom.

U nastavku pogledajte njena ikonična pojavljivanja na modnoj pisti tokom ranih 2000ih.

naomi kembel 2003

Rocco Barocco Autumn/Winter 2003-2004

 

Naomi Campbell

Victoria’s Secret Fashion Show 2003

 

Naomi Kembel

Olympus Fashion Week 2005

 

Naomi Kembel

Olympus Fashion Week Spring 2005

 

Izvor slike: Kristy Sparow/Stringer/GettyImagesEntertainment, Giuseppe Cacace/Stringer/GettyImagesEntertainment, Frank Micelotta / Staff/GettyImagesEntertainment, Carlo Allegri / Staff/GettyImagesEntertainment, Mark Mainz / Staff/GettyImagesEntertainment