1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Vodič za muškarce: Kako...

Vodič za muškarce: Kako stimulisati G tačku?

04. август 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Postizanje zadovoljstva može biti lakše nego što mislite.

Mnogo se govori o G tački , ili Grefemberg tački, jer je to područje sa najerogenijom stimulacijom kod žena. Ispravna stimulacija može direktno dovesti ženu do orgazma i povećati zadovoljstvo tokom odnosa. Ona se nalazi unutar vagine, na orgazmičkoj platformi, i predstavlja oblast sa rigoroznom teksturom koja se obično zgušnjava kada je žena uzbuđena, što olakšava lociranje i stimulaciju.

Gde se nalazi i kako stimulisati G tačku?

Svaka žena je anatomski drugačija i to može olakšati ili otežati pronalaženje G-tačke. Za one koje imaju nekoliko inča unutar vagine na vrhu koja nabubri kada se pritisne i pomazi, G tačka može se lako pronaći. S druge strane, drugi mogu imati više poteškoća da je lociraju, a kada je miluju, mogu osetiti potrebu za mokrenjem. Postoje i slučajevi žena koje ne mogu da otkriju gde im je G tačka i veruju da je njeno prisustvo samo mit.

Ginekološki stručnjaci kažu da je važno to identifikovati, a to je zahvaljujući samopregledu kroz masturbaciju. Mnoge žene idu na ultrazvučno skeniranje ili disekciju anatomije vagine da bi potvrdile svoje prisustvo. Stimulisanje G-tačke koja vam se može dopasti, ili stvoriti osećaj nelagodnosti ili bola. U svim slučajevima ne paničite, sve je to normalno.

Preporučljivo je aktivirati se na erotski način, igrajući se fantazijama, ljubljenjem i milovanjem, kao i stimulisanjem klitorisa. Idealno je postići bolju percepciju genitalija, češće imati seksualne odnose i postići zdravu procenu njihove seksualne funkcije. Mnoge žene su spremne da uključe seks igračke kako bi zapalile strast.

Da biste preciznije stimulisali G-tačku, najprikladniji položaj tela je da ležite na leđima sa otvorenim nogama. Ubacivanjem prstiju u vaginu, u različitim položajima, osetljivost područja se iznenađujuće povećava, što olakšava otkrivanje. Ako poza ne uspe, preporučljivo je da promenite i probate drugu. Tajna je da se pomerate i pritiskate prstima ka pupku, ritmično i energično, u pravcu stidne kosti.

Izvor vesti: marieclaire.perfil.com

Izvor slike: Ildar Abulkhanov/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate