1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Superbrza uskršnja dekoracija: Fenomenalne,...

Superbrza uskršnja dekoracija: Fenomenalne, a jednostavne ideje za nezaboravni Uskrs!

11. април 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Uskrs je pred vratima. Naglasak praznika je jasno na kvalitetnom vremenu provedenom sa porodicom, a ne slučajno na hrani. Međutim, nekoliko ukrasau domu mogu učiniti ove dane još posebnim. Možete odabrati ukrase za prozore i vrata, ukrase za stolove - spisak prolećnih dekoracija je beskrajna.

Naravno, ne moramo da realizujemo sve ideje, nego možemo odmah izaberemo one koje nam se dopadaju i možemo ih zamisliti u svom stanu. Neki ukrasi se brzo i lako prave, ali postoje i drugi koji zahtevaju malo više vremena i truda. U nastavku prikazujemo neke od njih, koje garantovano donose dah Uskrsa u naš dom. Spremni za uskršnju dekoraciju?

Superbrza uskršnja dekoracija

Zeka salvete

Ove salvete mogu sastaviti za 10 minuta i izgledaju veoma slatko na uskršnjem stolu. Priprema: salvete se prvo moraju saviti na pola, zatim urolati i na kraju saviti u „U“ oblik.

Konačan oblik možemo napraviti uz pomoć kanapa: kanap vezati kroz salvetu tako da formira oblik zečića. Možete čak staviti i ofarbano jaje umesto lica zeca.

Drveće od uskršnjih jaja
Ukrašavanje drveća za Uskrs je nemačka tradicija koja datira vekovima. Možete i da isečete nekoliko grana drveća iz bašte, ali mnogi ljudi na ovaj način ukrašavaju grane drveća.

Mala viseća jaja i ukrase od zečića postavljamo na grane na potpuno neorganizovan način kako bismo stvorili još prirodniji efekat.

Uskršnji venac
Da biste ga pripremili, možete čak i ubrati grane i cveće iz bašte, a zatim samo „razbacati“ sićušna jaja među njima. Uz pomoć pištolja za lepak lako možemo pričvrstiti ukrase na grane.

Možete ga čak okačiti na prozor tako što ćete ga provući kroz mali konopac.

Zečići napravljeni od jaja
Zahteva pažljiviju pripremu, ali slatki mali zečići će biti na našem stolu. Jaja se prvo moraju ofarbati u belo, a zatim na njih obojiti lica. Od mekog papira isecite male zečje uši i zalepite ih na jaja.

Nakon toga, na nama je da doteramo male zečiće od jaja.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: LightFieldStudios/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate

Uskršnja dekoracija 2023.

Uskršnja dekoracija 2023. na skandinavski način!

Da li ste se pripremili za Uskrs? Ne treba ulagati u skupe i nepotrebne plastične dekoracije koje su više kičaste nego lepe, i to ne u pozitivnom smislu te reči. Hajde da budemo inspirisani skandinavskim tradicijama i napravimo ove jednostavne, ali atraktivne uskršnje ukrase.