1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Nezaboravna iskustva u Parizu:...

Nezaboravna iskustva u Parizu: Krstarenje Senom, degustacija vina i pravljenje slatkiša

08. фебруар 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Šta to nikako ne treba propustiti prilikom posete "Gradu svetlosti"?

Uvek postoji dobar razlog za odlazak u Pariz, a još više se može naći na Musement platformi . Zato što se nikada nećemo umoriti od umotavanja u šalove dok hranimo naše poglede krajolicima koji se prostiru sa Sene ili uranjamo u trenutke apsolutne slatkoće koji mirišu na tople macarons (čuveni francuski keks koji dolazi u raznim bojama). Dodatak je obilaženjevinograda Bordoa da biste okusili jedno od najpoznatijih crvenih vina na svetu.

Nezaboravna iskustva u Parizu

Krstarenje Senom 

Držite noge ispod stola, uživajući u jednom ukusnom predjelu za drugim, dok se Pariz polako otkriva pred vašim očima nežno klizeći Senom. Krstarenje najvažnijom reom u gradu, diveći se naizmenično levom i desnom obalom, kejevima Sene.

Ajfelov toranj, Muzej Orsej plešu u ritmu magičnog orkestra. Četiri različite opcije menija (u zavisnosti od toga koliko ste gladni) koje ćete romantično podeliti sa ljubavlju svog života. Alternativno, sve ovo može se doživeti u grupi prijatelja, ako želite da promenite ideju da je Pariz samo grad za parove.

Naučite da pravite makronse

Među vrhovima francuskog peciva u boji šerbeta dominiraju makaronsi, ljupko ukusnii i dovoljno šik da vas nateraju da sanjate o atmosferi filma „Marija Antoaneta“, između patika ispod krinolina i slatkis zalogaja dragocenog peciva. U srcu okruga Opera, u mirnom uglu „Galeries Lafaiette“, možete direktno naučiti kako da pripremite savršene makaronse, sa svim trikovima neophodnim da ih učinite izuzetno hrskavim.

Samo 90 minuta biće vam dovoljno da napravite keksiće, pomešate ganaš i sastavite ih sa pažnjom (to jest, bez lomljenja) pre radosno podeljenog ukusa.

Nezaboravna iskustva u Parizu

 

Čas degustacije vina u Bordou 

Među iskustvima koje možete pokloniti osobi opsednutom vinima, najupečatljivija degustacija je u Bordou. Naime, tamo postoji ubrzan i veoma dobar kurs da naučite da (ponovno) upoznate kompleksnost vina iz regiona i sama  francuska vina. . Naučićete kako da degustirate i uporedite vina, identifikujte njihove osobenosti i na kraju pokušajte da sastavite personalizovanu vinsku kartu.

Ukupno dva sata da se telom i dušom posvetite vinima četiri glavna vinska regiona Francuske, otkrivajući raznolikost, ukuse i nazive. I na kraju definitivno nazdravite uz nova saznanja uz tradicionalne francuske specijalitete.

Put peciva i čokolade 

Šta Pariz čini toliko Parizom? Kroasani, čokolada i bageti, trojstvo užitaka koji ispunjavaju i usta i dušu srećom.

Obilazak koji istražuje izuzetne prodavnice slatkiša u Sen Žermen de Pre istražuje praline najboljeg francuskog proizvođača čokolade, čarobnjaka ganaša, majstora kvasca koji su izgradili slavu kroasana koji je hrskav spolja i mekan iznutra. Obilazak sa vodičem + degustacija za hranjenje i očiju i nepca uz slatkiše, pet vrsta čokolade i naravno najpoznatiji hleb u Parizu.

Mauricijus, prirodno divlja destinacija!

 

Izvor vesti: marieclaire.it

Izvor slike: frantic00/iStock/Getty Images Plus via Getty Images