1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Najlepša plaža na svetu...

Najlepša plaža na svetu prema veštačkoj inteligenciji

22. јул 2023.

| Miljana Momirović
Zbog njene lepote, ona je 3. najfotografisanije mesto u državi.

Mi koji živimo u unutrašnjosti, provedemo celu godinu maštajući o moru. Zato smo pitali AI – koja je najlepša plaža na svetu? I dobili smo odgovor.

Međutim, imati omiljenu plažu je potpuno lično osećanje koje se odnosi na iskustva koja smo proživeli na tom mestu, bez obzira na lepotu koju ima. Zato smo pitali veštačku inteligenciju ChatGPT-a šta je za njega najlepša plaža na svetu.

Pogledajte u nastavku.

Najlepša plaža na svetu prema veštačkoj inteligenciji

Prema AI, izbor najlepše plaže na svetu je subjektivan, pošto je lepota nešto što može da varira u skladu sa ličnim ukusima i preferencijama. I pored toga, on ipak navodi plažu Whitehaven, koja se nalazi na ostrvu Whitsunday, Queensland (Australija).

Veštačka inteligencija objašnjava da se ova plaža na severozapadu Australije izdvaja po svom belom pesku – sastavljenom uglavnom od silicijum-dioksida – i kristalno čiste vode. Ali, osim toga, krije još mnogo detalja, među kojima se ističe da je voda koja okružuje plažu kristalno tirkiznog tona, stvarajući predivan kontrast sa belim peskom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mr Whitsundays (@mrwhitsundays)

„Plaža je na izdvojenoj i zaklonjenoj lokaciji, što je čini posebno netaknutom“, objašnjava ChatGPT. Jedinstveni aspekt plaže Whitehaven je fenomen poznat kao ‘promenljive plime’. To jest, „kada se plima utiša, geometrijske šare nastaju u pesku zbog plime i protoka vode. To stvara neverovatan i veoma fotogeničan pejzaž koji privlači mnoge posetioce“, dodaje AI.

U cilju očuvanja prirodnih lepota plaže, vlasti Australije primenile su neka ograničenja, kao što su zabranjeno pušenje i dovođenja pasa. Posetioci se takođe ohrabruju da sami donesu vodu za piće i ne ostave posledice na plaži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hotels & Resorts (@resortstv)

Da li biste posetili ovo mesto?

Izvor slike: Leamus/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate