1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Lo Rouč: Modni stilista...

Lo Rouč: Modni stilista čije ime morate znati

12. јун 2024.

| Snežana Vranić
Stilista sa inspirativnom pričom...

Modni stilistaLo Rouč (Law Roach) je lice koje ne sme biti izostavljeno kada je reč o visokoj modi.

Lo Rouč je modni dizajner koji oblači najpoznatije zvezde, od Selin Dion (Celine Dion) do Zendaje (Zendaya). Iako se ovaj modni stilista bavi profesijom u senci, on je jedan od retkih stilista koji uživa u značajnoj slavi.

Modni stilista Lo Rouč: Neobični počeci

Ovo ime je skoro neraskidivo povezano sa Zendajom, pošto je on upravo i zaslužan za izgradnju njenog modnog stila. Međutim, ona nije jedina koja može da se pohvali saradnjom sa ovim zvučnim imenom u svetu mode. On je prijatelj sa mnogim poznatim ličnostima i predstavlja superzvezdu u ovoj oblasti.

Lo Rouč je odrastao u južnom delu Čikaga gde su društvene nejednakosti oduvek bile očigledne. Kako je odrastao uz maltretiranje zbog svoje ženstvenosti koje se nikad nije stideo. On je potom studirao na Državnom univerzitetu u Čikagu i stekao diplomu psihologije.

U početku je Rouč prodavao vintage stvari koje je izlagao u gepeku svog auta, a potom je 2006. i otvorio prodavnicu starinskih proizvoda pod nazivom „Deliciously Vintage“ (Preslatko vintidž) koju je kreirao sa svojom prijateljicom Siobhan Strong (Sioban Strong).  On je jednom prilikom izjavio blogerki Kasandri Rempson (Casandra Rempson) da je njegova misija bila da „pruži kupcima najtoplije vintage komade i udahne novi život najupečatljivijim erama mode.“

Ono što je stilista istakao jeste da je na njega najveći utisak na njega ostavila Elizabet Herli (Elizabeth Hurley) koja je stigla u Versace haljini na premijeru filma „Četiri venčanja i sahrana“ na rukama Hju Granta (Hugh Grant). To ga je nateralo da shvati koliko moda može da bude moćna.

Lo Rouč i saradnja sa Zendajom

Lo je svoju karijeru nastavio tako što je pokrenuo sopstveni biznis kao lični kupac garderobe za druge i odlazi u sedište slavnih ličnosti u Los Anđeles. Uprkos svim naporima, on se uvek borio da pokaže svoje talente, a 2010. godine upoznaje mladu Dizni zvezdu Zendaju.  Od onda je ovaj duo nerazdvojan i Lo gradi modni stil mlade zvezde od početka do krajnjih završetaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Law Roach (@luxurylaw)

Pomenuto sećanje je vidljivo postalo njegov kodeks časti i primenjuje ga već 10 godina sa glumicom Zendajom. Premijera njihove saradnje bila je 2014. tokom nedelje mode u Njujorku. Glumica je tada fotografisana u ležernoj odeći, „So Kate“ Kristijana Lobutina (Christian Louboutin)  i u kaputu Muiniko. Svaki sledeći Zendajin modni izgled je rad upravo ovog čoveka.

Modni stilista Lo Rouč uvek ističe ličnost osobe za koju dizajnira

On ima moć da uništi ili uzdigne osobu u glumačkoj karijeri, on pojačava auru ličnosti koje podržava.

Glumice Lindzi Lohan (Lindsay Lohan), Hanter Šafer (Hunter Schafer), Keri Vašingtong (Kerry Washington),Prijanka Čopra Džonas (Priyanka Chopra Jonas), pevačice Ariana Grande i Selin Dion su samo neke od slavnih dama koje su ponosne na to što su nosile kreacije ovog stiliste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Law Roach (@luxurylaw)


Istovremeno, on takođe dobija na slavi sa svakim aplauzom koji dobije svaki put kad se neko nov od njegovih klijenata pojavi. Hollywood Reporter ga je 2020. godine pomenuo na godišnjoj listi najuticajnijih stilista, a dve godine kasnije Savet američkih dizajnera mu je dodelio prvu CFDA nagradu stilista.

Njegov stil i uticaj je na mnogo načina opipljiv i neophodno je pomenuti njegov uticaj na metodu oblačenja. Tokom promotivne turneje filma, glumac usvaja odeću inspirisanu likom koje igra u delu koje predstavlja time odajući utisak da je ostao zaležen u ulozi.

Ove godine, stilista je u podkastu „The Cutting Room Floor“  otkrio su velike luksuzne kuće odbijale saradnju sa njim, dok kada je postao uticajan, mnoge su se predomislile. Ipak, kod Rouča „jednom ne je „ne“ zauvek“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OMONDI (@omndi)

Lo Rouč je učinio ulogu stiliste vidljivim

Čak i ako su fotografije sa crvenog tepiha, paparaci i društvene mreže učinile rad stilista vidljivijim, većina njih ostaje u senci. Ipak, Lo Rouč je postao vidljiv zbog svoje jedinstvene ličnost, ali i svog brilijantnog stila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Law Roach (@luxurylaw)


On čak ima 1,6 miliona pretplatnika na svom Instagram nalogu, a kako uvek odgovara na zahteve medija, on učvršćuje svoje mesto u popularnoj kulturi. Sudelovao je kao sudija u serijalu „Američki top model“ od 2016. do 2018. godine, bilo je gost emisije „Drag Race“, intervjuisan je u mnogim modnim časopisima, a 31 . maja izlazi njegova knjiga „Kako stvoriti modnu ikonu?“.

 

Izvor slike: Dia Dipasupil / Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate