1. Home
  2. /
  3. Ostalo
  4. /
  5. Šta koristiti za matiranje...

Šta koristiti za matiranje kože tokom leta?

11. јул 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Leto i znojenje često idu ruku pod ruku. A kada se temperature porastu, naša koža plaća cenu. Rezultat: naše lice - a posebno T-zona - počinje da sija. Da biste se suprotstavili ovom fenomenu, evo liste garantovanih proizvoda protiv sjaja.

Dok letnje sunce povećava temperaturu, ono takođe izaziva divljanje naših lojnih žlezda. Odgovorne za proizvodnju sebuma, ove žlezde su glavni uzročnici kože koja sija tokom dana. Generalno, kombinovana i masna koža najviše pate od toga. Ali po vrućem vremenu, na bilo koji tip kože može uticati znojenje lica i T-zona koja sjajno sija.

Matiranje kože tokom leta

Da biste se suočili sa ovim problemom, evo liste – koja nije iscrpna – najefikasnijih metoda za suzbijanje sjaja tokom leta.

Matiranje kože tokom leta- roll-on vulkanskog

kamena

Najnoviji modni dodatak: matirajući roll on sa vulkanskim kamenom. Napravljen od vulkanskog praha ili pepela, koji se obično nalazi u planinama Kine, ova mala lopta odmah matira sjajna područja. Njegova porozna tekstura efikasno apsorbuje višak sebuma bez potrebe za prašinom sa vašeg tena.

Da biste ga pravilno koristili bez straha od pojave bubuljica, nakon svake upotrebe se čisti sapunom i vodom. Zatim se ostavi da se suši na otvorenom nekoliko sati. Važna tačka da se bakterije ne unose u epiderm.

Njegov rok trajanja je oko 3 meseca. Nakon ovog vremena, preporučljivo je nabaviti novi.

Matiranje kože tokom leta- papir za matiranje

Još jedan vodeći proizvod za mat ten: papir za matiranje. Poreklom iz japanske beauty tradicije, to je proizvod koji obično nude kozmetički brendovi za potrošače koji traže čist i ujednačen ten. Sastoji se od vlakana ili ponekad pudera, lako upija višak sebuma bez ometanja šminke.

Ali, za razliku od vulkanskog kamena, mat papir nije za višekratnu upotrebu. Utapkajte delove kože koji se sjaje, a zatim bacite papir. U suprotnom, vrata su otvorena za mitesere.

Matiranje kože tokom leta- krema za matiranje

Za čist ten bez sjaja, prvi koraci koje treba preduzeti počnite u kupatilu. Fokusirajte se na preparate prilagođene vašem tipu kože i ne zaboravite da je dubinski hidrirate.

Ako ste zabrinuti da će koža postati sjajna, nabavite hidratantnu kremu za matiranje. Formulisana sa sastojcima za matiranje, ograničava proizvodnju sebuma i samim tim sprečava preterani sjaj.

Napomena: preporučuje se povremena upotreba kako se koža ne bi navikavala i vremenom izazvala suprotan efekat.

Matiranje kože tokom leta- puder za matiranje

Što se tiče šminke, matirajući puderi su saveznici sjajne kože. Pravi proizvod dva u jednom, puder matira ten, ali i omogućava bolje držanje šminke, posebno kremaste i tečne teksture.

Za njegovu primenu, dok se neki kunu u pahuljastu četkicu prilikom nanošenja, drugi zavisnici od lepote koriste sunđere. Njegova prednost? Nudi prirodniji finiš jer se pigmenti pudera drže direktno za teksturu kreme.

Izvor vesti: maireclaire.fr

Izvor slike: Liudmila Chernetska/Istock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate