1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Report
  6. /
  7. Saveti za eko venčanje

Saveti za eko venčanje

10. фебруар 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Uštedite novac i životnu sredinu uz naše savete za eko venčanje

Jen Marsden (Džen Marsden), autorka Zelenog vodiča za venčanja, pokazuje vam kako da uštedite novac na venčanju

Eko venčanja

Izaberite eko mesto

Izaberite lokaciju u blizini mesta gde žive vaši gosti da biste uštedeli na troškovima prevoza. Pokušajte da doček i ceremoniju održite na istom mestu, tako da ne samo da ne morate da brinete o transportu i povezanim emisijama CO2, već nećete morati da plaćate dva puta troškove osoblja i dekoracije!

Uštedite uz eko tortu

Umesto da potrošite bogatstvo na tortu, zamolite prijateljicu koja ume da sprema poslatice da napravi svadbenu tortu za vas.

Pozivnice za eko venčanja

Umesto da štampate pozivnice, pošatite ih mejlom. Elektronske pozivnice su sve popularnije, a štite našu životnu sredinu.

Kupite eko haljinu
Kupite starinsku ili second hand haljinu da uštedite novac. I dalje može biti dizajnerski i lepa, ali ako ga nosite samo jednom, zašto  biste potrošili čitavo ? Ili kupite odeću koju ćete vi i vaš partner  ponovo nositi ili prepravite u nešto drugo kao što su jastuci ili abažuri za vaš bračni dom!

Razmotrite eko burme

Razmislite o kupovini prirodnijeg prstena kao što je morsko staklo ako nemate novca za dijamant.

Ako ipak kupite dijamant, kupujte od etičke kompanije kako biste bili sigurni da je dijamant nabavljen bez sukoba i da je zlato iskopano zakonito i pošteno.

Jedite eko hranu

Za vaš ketering, razgovarajte sa ketering službom i zamolite ih da koriste lokalnu farmu kako bi dobili sveže, organsko, hranljivo meso i povrće za vaš veliki dan. Ne samo da će ovo biti visokog kvaliteta, već ćete verovatno i uštedeti novac. Ako na venčanju budete isključivo vegetarijanac, primetićete da ćete posebno smanjiti dodatne troškove.

Probajte prirodne ukrase

Isprobajte prirodni efekat: jesenje lišće je sjajna dekoracija, kao i sušeno cveće.

Uživajte u eko medenom mesecu

Imajte ekološko bekstvo i na medeni mesec otputujte vozom. Verovatno će biti mnogo romantičniji i ćudljiviji i ne tako skup kao tipični paketi za medeni mesec.

Izvor vesti: marieclaire.co.uk

Izvor slike: jenyhanter/iStock/Getty Images Plus via Getty Images