1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Report
  6. /
  7. Rana menopauza Naomi Watts...

Rana menopauza Naomi Watts je učinila paničnom: Evo kakva su njena iskustva

27. јун 2024.

| Snežana Vranić
Glumica je ušla u menopauzu sa 36. godina...

Rana menopauza Naomi Watts je učinila glumicu veoma uplašenom i osetila se sramotno jer je osetila simptome već u 36. godini.

Naomi Watts (Naomi Vats) je podelila svoje iskustvo jer želi da osigura da nijedna žena ne mora sama da prolazi kroz menopauzu. Ona je objasnila kako se ovo iskustvo pretočilo u njen brend za zdravlje u menopauzi, Stripes Beauty.

Rana menopauza Naomi Watts: Ni lekari nisu prepoznali simptome

Prelazak u menopauzu obično počinje između 45 i 55 godina, prema Nacionalnim institutima za zdravlje. Međutim, Watts kaže da su njeni simptomi počeli sa 36 godina, što ju je zateklo potpuno nespremnu. „Moja priča je počela tako rano. To je bilo toliko šokantno i jednostavno me preplavilo stid da sam upala u paniku“, objasnila je ona za People.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naomi Watts (@naomiwatts)


„Imala sam neredovne menstruacije, noćno znojenje i svakako sam rekla doktorima o tome, ali oni to nisu pripisali nečemu drugom osim stresu ili tako nešto, jer, naravno, 36 godina, nema šanse, premlada si. Do svojih ranih do sredine 40-ih, Votsova je imala „jasne simptome“ menopauze, nazivajući „smešnim“ to što nije bilo zajednice za savete i malo obrazovanja o kretanju u tranziciji.

„Moja koža je počela da luduje. Imala sam razdražljivu, osetljivu kožu, koja svrbi“, priseća se ona. „Bio sam u ovoj petlji da ne znam dovoljno o ​​svom zdravlju i samo sam počeo da guglam i da sama to otkrivam.

Rana menopauza Naomi Watts je ipak bila i inspirativna

Britanska glumica je 24. juna ponovo predstavila Stripes Beauty, liniju proizvoda za menopauzu i zdravo starenje, koju je prvobitno lansirala 2022.

„Znam da sam imala stid i strah i sumnju. Šanse su da mnogi drugi ljudi prolaze kroz istu stvar“, kaže ona. „Imala sam mnogo anksioznosti pre nego što sam otvorila ovaj posao, a onda sam jednostavno osetila, pa, svaka žena će doći do ove tačke. Zašto ne dobijamo bolju negu? Samo postoji nedostatak obrazovanja i istraživanja.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stripes (@iam_stripes)


Otkako je osnovala Stripes, Watts je upoznala brojne lekare i sedela na panelima učeći i razgovarajući o novom istraživanju o ublažavanju simptoma menopauze.

Stripes Beaty poziva sve žene da se izbore sa simptomima menopauze

Glumica je i sama napredovala tako što je neke od svojih Stripes proizvoda uključila u svoj dnevni režim.

„Deo toga je uklanjanje sramote iz svega, uklanjanje stigme i samo stvaranje ove zajednice u kojoj će svi moći da dele svoje priče i da se osećaju manje usamljeno i zbrinuto. Ona oseća olakšanje znajući da su žene sada glasnije po pitanju menopauze i da i ona igra ulogu u pomaganju drugima da se osećaju manje usamljeno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stripes (@iam_stripes)


„Sada je dostupno obrazovanje i mnogo je manje sramote“, kaže ona. „Razgovor je otvoren. Žene razgovaraju sa svojim ćerkama i mlađim generacijama o tome sa mnogo više otvorenosti nego što sam ja bila nastrojena u mojoj generaciji. I to je veoma osnažujuće“, dodala je Watts.

Izvor slike: Monica Schipper / Staff/GettyImagesEntertainment