1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Report
  6. /
  7. Franšizing: Najekstremniji oblik neverstva...

Franšizing: Najekstremniji oblik neverstva koji postoji

20. јул 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Njegove posledice su višestruke i pogađaju mnoštvo ljudi.

Mmnogi od nas su čuli ove priče skoro kao urbane legende ili ih videli u filmovima i TV serijama. Pa ipak, dešavale su se i u stvarnosti – i u društvima zapadnog sveta, gde poligamija nije ni prihvaćena ni legalna.

Mislimo na najekstremniji tip neverstva  muškarce koji su stvorili više od jedne porodice, gde jedan nije svestan postojanja drugog. Naravno, kada ovakvi incidenti izađu na videlo, posledice su višestruke.

Urednica za odnose Osiana Tepfenhart to naziva „ franšizingom “, jer liči na dobro poznatu korporativnu taktiku. Ali šta to tačno znači?

Šta je franšizing?

Muškarac se oženi ženom. Na prvi pogled, imaju savršen brak, osim što je on odsutan satima, možda čak i danima – zbog posla, navodno. Sve dok joj jednog dana, verovatno iscrpljen dvostrukim životom, ne pošalje papire za razvod. A onda se saznaje da je sve ovo vreme imao drugu porodicu – još jednu stalnu ljubavnicu, možda čak i decu. U nekim slučajevima možda do sada niko nije ni na šta sumnjao.

Razlog zašto je to najgori oblik neverstva je taj što sve žene prolaze kroz proces emocionalnog ulaženja u vezu i, pre svega, zato što su u mnogim slučajevima u jednačini deca koja se, kada istina izađe na videlo, osećaju izdano i napušteno od strane oca. Možda su jedna ili obe porodice finansijski zavisne od partnera koji vara i odjednom, pored izdaje, moraju da se nose i sa neimaštinom.

Ali kako niko ništa nije shvatio na vreme? Neko bi se zapitao… Međutim, kako Tepfenhartova komentariše: „ Moj bivši partner je ‘skupljao’ žene, a ja to nisam shvatala jer sam imao važnu poziciju na poznatoj onlajn platformi. Nisam imala vremena da to primetim. A ako ste mama dvoje dece, kladim se da ste zauzetiji“.

 

Franšizing- kako žena može saznati da je bila

žrtva?

 

  • Nju je kontaktirala druga žena njenog muža/partnera, koja je to prva otkrila.
  • Nasumično pronalazi inkriminišuće dokaze , npr. na mobilnom telefonu njenog partnera.
  • Neverni supružnik/partner traži razvod ili je nevoljno umešan u pravni spor – na primer, od majke jednog od njegove dece koja traži izdržavanje.

 

 

Izvor vesti: www.marieclaire.gr

Izvor slike: AntonioGuillem/iStock/Getty images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate