1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Gastro
  6. /
  7. Tiramisu od bundeve je...

Tiramisu od bundeve je novi recept iz snova!

24. februar 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Ova verzija italijanskog deserta od bundeve je sve što bismo mogli da poželimo.

Svi verovatno znaju (i vole) tiramisu, ali samo sačekajte dok ne vidite ovu verziju deserta sa sezonskim preokretom.

U receptu ispod, u masnu, slatku kremu od maskarponea dodaje se tikva,  što ovaj popularni desert samo čini još bogatijim. Naravno, uz bundevu ne mogu da izostanu ni začini za zagrevanje, pa se u kremu dodaju i cimet, đumbir i malo muskatnog oraščića. Na sreću, recept za tiramisu je superlak i uglavnom ga vole svi, pa čak i početnici kuvari mogu da eksperimentišu sa njim.

Ako vam je kod kuće ostala nešto ranije pečenih bundeva, malo je lakše, ali vredi početi da pečete bundevu samo za ovu slatku poslasticu.

Tiramisu od bundeve

Sastojci:

Za mešavinu kafe

4 dcl sveže skuvane instant kafe
2 kašike šećera
1 kašičica ekstrakta vanile


Za kremu od bundeve

170 grama pirea od bundeve
170 grama smeđeg šećera
1/2 kašičice mlevenog cimeta
1/2 kašičice mlevenog đumbira
prstohvat muskatnog oraščića
prstohvat soli
450 grama maskarponea
4,5 dcl pavlake za kuvanje
2 kašike šećera u prahu
1/2  kapšičica. ekstrakta vanile

Za podlogu

Približno 36 piškota (oko 230 gr)

I još: kakao prah za dekoraciju

Priprema:

  • Za mešavinu kafe pomešajte kafu, šećer i vanilu u maloj činiji. Ostavite na stranu.
  • Za kremu od bundeve pomešajte bundevu, smeđi šećer i začine u velikoj posudi, dobro ih promešajte.
  • Umutite gustu pavlaku i šećer u prahu električnom mutilicom. Umešajte i ekstrakt vanile. Polovinu pažljivo pomešajte u kremu od bundeve i maskarponea. Ostavite drugu polovinu sa strane.
  • Da biste sastavili tiramisu, umočite piškote u mešavinu kafe (svaku na oko 10-15 sekundi, tako da dobro upije tečnost, ali da ne previše mokra). Na dno posude sa visokim zidovima stavite u red natopljenih piškota, pa sloj premažite kremom od bundeve. Nastavite tako dok se ne potroše i piškote  i krema, a zatim stavite preostalu kremu.
  • Zagladite vrh, pospite kakao prahom i ostavite u frižideru 6 sati.
  • Prijatno!

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: iuliia_n/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate