Starbucks je omiljeno mesto za kafu i druge napitke širom sveta, a kod nas, zasad, Starbucks imamo samo u Beogradu. Međutim, to ne znači da ne možete i sami kod kuće da napravite identične napitke i da uživate u njima. U nastavku vam predstavljamo recepte za nekoliko omiljenih Starbucks tečnih đakonija.
Dok se pravi espreso, počnite da mutite mleko mutilicom dok se ne stvori pena. U čašu sipajte led, pa mleko i vanilu, dodajte espreso i karamel preliv-
Frapućino sa duplom čokoladom
Sastojci:
1 šolja mleka ili alternativa mleka po vašem izboru
2 kašike šećera
1/3 šolje iseckane čokolade
3 kašike čokoladnog sirupa
2 šolje leda
1/8 kašičice vanile
Uputstva:
Pomešajte sve sastojke u dubokoj čaši.
Latte sa začinima od bundeve
Sastojci:
1 1/2 kašike šećera
2 kašike pirea od bundeve
1/2 kašičice začina za pitu od bundeve (mešavina anisa, đumbira, crnog bibera, cimeta i karanfilića)
1/2 šolje kuvane kafe
1/2 šolje mleka ili alternativa mleka po vašem izboru
Uputstva:
Dodajte sve svoje sastojke u šerpu i promešajte. Stavite sastojke na laganu vatru. Sklonite šerpu sa vatre kada se zagreje i sipajte u šolju. Dodajte šlag i pospite začinima.
Potopite čaj u kipuću vodu, izvadite kesice nakon 5 minuta i ostavite da se ohladi.
Kada se ohlade, pomešajte sve sastojke u šejkeru za koktele i promućkajte.
Zdrobite jagode pa ih u šejker! Sipajte piće u veliku čašu da uživate.
Zeleni čaj frapučino
Sastojci:
10 kockica leda
1 šolja punomasnog mleka ili alternativa mleka po vašem izboru
1 kašičica ekstrakta vanile
3 kašike šećera u prahu
1 ½ kašike vrhunskog japanskog matcha-zelenog čaja u prahu
Uputstva:
Sve sastojke izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatku, kremastu zelenu boju.
Ledeni latte čaj
Sastojci:
2 vrećice čaja po želji
1/2 šolje vode
1 1/2 šolje mleka ili alternativa mleka po vašem izboru
2 kašike meda
Cimet i muškatni oraščić za ukrašavanje
Uputstva:
U maloj šerpi prokuvajte vodu i dodajte u kesice čaja da curi 7-10 minuta. Zatim dodajte mleko i med, smanjite toplotu na srednje i zagrejte mleko. Koristeći mutilicu, mutite dok ne postane penasto. Prebacite svoju mešavinu u šolje po vašem izboru i poslužite prelivene cimetom i muškatnim oraščićem.
Recept za grickalice i gutljaje.(otvara se u novoj kartici)
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Kafa nas takođe održava, ali povremeno može biti zanimljivo obogatiti nepce. Na kraju krajeva, postoji bezbroj alternativa koje obezbeđuju istu količinu energije. Ova pića mogu biti i lep dodatak za one koji ne vole ili žele da izbegavaju kafu.