Sočna piletina iz rerne: Koja je tajna velikih gastro majstora?
Sočna pržena piletina ne mora biti nedostižan cilj, ako pratite savete velikih kulinarskih majstora.
15. mart 2023.
| Aleksandra DudvarskiĆufte su veoma praktične, a uglavnom su posebno omiljena jela za decu. Mogu se poslužiti sa povrćem, sosom, prelivom za testeninu ili pirinčem i krompirom.
Tradicionalne ćufte se pravi od svinjskog mesa, ali ako se neko drži laganije ishrane, možda bi vredelo preći na piletinu. Srećom, ne morate da odustanete od sočnosti čak ni kod posnog mesa. Ureceptu ispod, božanstveno kremasta rikota čini ćufte lakšim, ukusnijim i sočnijim. Limun i svež peršun se odlično slažu sa rikotom, pa su i ove namirnice ušle u recept, ali ako želimo da mu damo još karakterniji ukus, umešajte i malo rendanog parmezana!
Poslužite uz hrskavo povrće na žaru ili bilo koji od naših omiljenih priloga!
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: Nadezhda_Nesterova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Sočna pržena piletina ne mora biti nedostižan cilj, ako pratite savete velikih kulinarskih majstora.
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...