Recept za bezglutenske kiflice: Mekane kao duša
Tope se u ustima...
30. јул 2023.
| Ranka BulatovićZašto baš salata od pečenih šljiva? Zato što skoro nismo probali nešto toliko dobro – i potpuno nesvakidašnje.
Kruške, jabuke, pa čak i bobičasto voće se često koriste u salatama, ali su šljive nezasluženo zanemaren sastojak salata. Ovo blago kiselkasto, mirisno voće poprima karakterističan ukus kada se termički obradi. Osim toga, pušta mnogo soka, pa je idealno za sosove.
U ovoj jednostavnoj salati, složenog ukusa, meku slatkoću šljiva nadograđuje slani ukus sira, a služi se sa hrskavim, svežim bagetom. Seme kima i žalfiju ne treba izostaviti iz recepta, jer će upotpuniti ovu čaroliju ukusa. Dobra vest je da ovu rajsku salatu od pečenih šljiva možete jesti slanu, recimo uz meso ili razne vrste sireva, ali i slatku ako je poslužite uz sladoled od jogurta ili vanile. U ovom drugom slučaju, ne brinite zbog sira, savršeno balansira ukuse!
Sastojci:
Priprema:
Prijatno!
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: kochabamba/shutterstock.com
Tope se u ustima...
Rapsodija ukusa i zvuka...
Jednostavan recept za savršenstvo ukusa..
Recept koji ćete obožavati...
Domaća kafa kakvu samo možete poželeti..
Zdravi i ukusni recepti...
Oprez: Uzbudljiva kombinacija ukusa!
Bez podizanja testa ili tvrdih korica.