Ekstrahrskavi prženi karfiol je idealna (veganska) grickalica!
Ne samo što vam otkrivamo kako pržiti karfiol na veganski način, već vam pokazujemo i briljantno jednostavan trik za paniranje!
09. јул 2023.
| Aleksandra DudvarskiPohovani paradajz je klasičan recept američkog juga, gde se, kao i kod nas, ne zanemaruje duboko pržena hrana. Tajna recepta je u tome što se hrana pravi od zelenog, odnosno nezrelog paradajza – to garantuje da je povrće dovoljno čvrsto da se može pohovati.
Odavde nema ništa komplikovano, paradajz se može pohovati na tradicionalan način, ali ako želite da jelo pripremite na istinski autentičan način, sledite južnjačku metodu koja koristi kukuruzno brašno i kefir.
Ukusni, hrskavi prženi paradajz su zaista začinjeni od mešavine začina cajun i začinjenog sosa umešanog u prezle, ali slobodno ga prilagodite svom ukusu i koristite svoje omiljene začine. Prženi paradajz možete jesti sa vašim omiljenim umakom, ali njime možete obogatiti i salate ili sendviče! Definitivno vredi pokušati, posebno ako ste već ljubitelj pohovanih tikvica ili kolutova patlidžana.
4 srednja zelena paradajza; isecite na kolutove debljine 1 cm
1 šolja mekog brašna
1 šolja kukuruznog brašna
1 kašičica mešavine začina cajun (umesto toga možete koristiti bilo koju svoju omiljenu mešavinu začina)
2 velika jajeta
1/2 šolje kefira
malo ljutog sosa po ukusu (opciono)
ulje za prženje
krupna so
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: StephanieFrey/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Ne samo što vam otkrivamo kako pržiti karfiol na veganski način, već vam pokazujemo i briljantno jednostavan trik za paniranje!
Tope se u ustima...
Rapsodija ukusa i zvuka...
Jednostavan recept za savršenstvo ukusa..
Recept koji ćete obožavati...
Domaća kafa kakvu samo možete poželeti..
Zdravi i ukusni recepti...
Oprez: Uzbudljiva kombinacija ukusa!
Bez podizanja testa ili tvrdih korica.