Ekstrahrskavi prženi karfiol je idealna (veganska) grickalica!
Ne samo što vam otkrivamo kako pržiti karfiol na veganski način, već vam pokazujemo i briljantno jednostavan trik za paniranje!
09. jul 2023.
| Aleksandra DudvarskiPohovani paradajz je klasičan recept američkog juga, gde se, kao i kod nas, ne zanemaruje duboko pržena hrana. Tajna recepta je u tome što se hrana pravi od zelenog, odnosno nezrelog paradajza – to garantuje da je povrće dovoljno čvrsto da se može pohovati.
Odavde nema ništa komplikovano, paradajz se može pohovati na tradicionalan način, ali ako želite da jelo pripremite na istinski autentičan način, sledite južnjačku metodu koja koristi kukuruzno brašno i kefir.
Ukusni, hrskavi prženi paradajz su zaista začinjeni od mešavine začina cajun i začinjenog sosa umešanog u prezle, ali slobodno ga prilagodite svom ukusu i koristite svoje omiljene začine. Prženi paradajz možete jesti sa vašim omiljenim umakom, ali njime možete obogatiti i salate ili sendviče! Definitivno vredi pokušati, posebno ako ste već ljubitelj pohovanih tikvica ili kolutova patlidžana.
4 srednja zelena paradajza; isecite na kolutove debljine 1 cm
1 šolja mekog brašna
1 šolja kukuruznog brašna
1 kašičica mešavine začina cajun (umesto toga možete koristiti bilo koju svoju omiljenu mešavinu začina)
2 velika jajeta
1/2 šolje kefira
malo ljutog sosa po ukusu (opciono)
ulje za prženje
krupna so
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: StephanieFrey/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Ne samo što vam otkrivamo kako pržiti karfiol na veganski način, već vam pokazujemo i briljantno jednostavan trik za paniranje!
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...