Mrvičasta torta od maka: Luksuzno kremasto i vegansko zadovoljstvo!
Isprobajte ovu kremastu vegansku tortu i verujte nam- nećete ostati ravnodušni!
26. april 2023.
| Aleksandra DudvarskiNiko ne zna tačno poreklo pite od blata, ali nekolicina tvrdi da je sa njom eksperimentisala domaćica tokom Drugog svetskog rata koja je želela da sastavi neke veoma ukusne, dekadentne slatkiše od siromašnih sastojaka koje je imala u kući.
Prema drugoj priči, slatkiš dolazi iz oblasti Džeksona u Americi. Jenny Meyer (Dženi Mejer), koja je izgubila kuću na obali Misisipija u prolećnoj poplavi 1927. godine, radila je u ovoj oblasti kao pomoćnica u kuhinji kada je kuvar prvi put probao ovu čokoladnu poslasticu. Drugi kažu da ga je gospođa Meyer sama napravila pitu i pokazala kuvaru, a ne obrnuto.
Ovaj desert na bazi keksa, prekriven kremastom čokoladom, jede se sa šlagom ili sa sladoledom. Oreo keks se uglavnom koristi za podlogu, ali je naravno veoma ukusan i sa drugim keksima.
Sastojci:
Za sloj od keksa:
200 grama zdrobljenog keksa
100 grama putera (otopljenog)
1 kašika kakao praha
Za biskvit:
250 grama brašna
125 grama šećera
65 grama kakao praha
1 puna kašičica praška za pecivo
1 kašika jabukovog sirćeta
250 ml vode
200 ml ulja
1 kašičica arome vanile
Za kremu:
3 dcl biljnog mleka
2/3 vrećice pudinga od vanile
100 grama šećera
1 kašika kakao praha
2 kašike putera
1. Pomešajte sastojke za podlogu od keksa i rasporedite po dnu četvrtastog pleha. Stavite u rernu na 160 stepeni na četvrt sata, a zatim ostavite da se potpuno ohladi.
2. Za biskvit pomešati brašno sa kakao prahom, šećerom i praškom za pecivo, pa dodati vodu i ulje, mešati dok smesa postane glatka. Pazite da ne bude grudvica. Dodajte 1 kašiku jabukovog sirćeta i aromu vanile. Sipajte na podlogu od keksa, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
3. U međuvremenu od pudinga napraviti gust krem, pa ga pomešati sa kakao prahom, šećerom i puterom. Kad se sve ohladilo, čokoladnu tortu premazati kremom!
Poslužiti sa kašikom sladoleda ili šlaga.
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: Ryzhkov/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Isprobajte ovu kremastu vegansku tortu i verujte nam- nećete ostati ravnodušni!
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...