1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Gastro
  6. /
  7. Pica karbonara: Kako napraviti...

Pica karbonara: Kako napraviti ovaj božanski specijalitet?

21. februar 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Otkrivamo vam kako da napravite hrskavu picu od špageta karbonare.

Svi koji volite  testeninu, Italiju, mast, sir i kalorije, dođite! Predstavljamo vam recept koji kombinuje pikantnost karbonare i poznati ukus pice. Omiljeni sos za špagete na podlozi za picu!

Pica karbonara

Sastojci:

  • 400 g testa za picu
  • 10 dkg slanine
  • 5 žumanca
  • 1 jaje
  • 120 g parmezana
  • biber po ukusu
  • prstohvat soli
  • 1 čen belog luka
  • 125 g mocarele (1 pakovanje)
    origano po ukusu (prilikom serviranja)
  • 4 kašike maslinovog ulja

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 300 stepeni.
  • Slaninu isecite na trakice i propržite u tiganju na maslinovom ulju dok ne postane hrskava. Dok pečete, dodajte izgnječeni beli luk za ukus i aromu.
  • Kada je gotovo, ostavite sa strane sa istopljenom masnoćom.
  • Zatim mocarelu iseći na kockice, a parmezan izrendati ili kupiti unapred narendan. Stavite žumanca i celo jaje u činiju. Dobro ih umutite i dodajte sveže mleveni biber i rendani sir.
  • Dodajte mast od slanine, ovo će pomoći da se sve emulguje. Dodajte dovoljno sira dok smesa ne postane gusta i kremasta.
  • Gotovo testo za picu razvaljajte, ivice i sredinu premažite maslinovim uljem, pa pospite malo parmezana i mocarele.
  • Stavite testo na zagrejanu vrelu tepsiju, a zatim u rernu na 1-2 minuta da lagano porumeni gornji i donji deo. Ovo če da spreči da sos previše natopi testo.
  • Nakon što je pica delimično pečena, izvadite je i premažite karbonara sosom od mešavine jaja. Ponovo obilno pospite mocarelom i parmezanom, pa vratite u rernu.
  • Pecite dok kora malo ne porumeni i sir se ne otopi. (2-3 minuta)

Recept smo dobili od Flore sa sajta nosalty.hu

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: JulyProkopiv/Istock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate