Pica karbonara: Kako napraviti ovaj božanski specijalitet?
Otkrivamo vam kako da napravite hrskavu picu od špageta karbonare.
18. mart 2023.
| Aleksandra DudvarskiAko ne želite da se petljate sa testom, ali želite iskustvo pice, probajte pita picu, gde je popularni bliskoistočni hleb preliven prelivima umesto fila. Danas u gotovo svakoj prodavnici možemo da kupimo gotove kore, ali je još bolje ako u našem komšiluku postoji pouzdana pekara gde možemo kupiti sveže testo za picu.
Odavde na nju zaista možemo stavljati prelive po svom ukusu i želji, možemo se držati i tradicionalne italijanske verzije, ali sada smo doneli uzbudljivu (i zdravu) mediteransku verziju. Ovde će umesto paradajz sosa osnova biti humus, a u njega će se dodati povrće i uzbudljiva domaća mešavina začina.
Pecite pite u rerni i za nekoliko minuta da dobijete toplu pitu nalik pici, a zatim je začinite nebeskim kremastim grčkim jogurtom! Najbolja stvar je što možete sve da dobijete za 10-15 minuta, ali krajnji rezultat i dalje može biti hranljiv i uzbudljiv ručak ili večera.
Sastojci (za 2 pita pice):
Za mešavinu grčkih začina:
2 kašike sušenog origana
1 kašika sušenog bosiljka
1 kašika sušenog timijana
1 kašika sušenog ruzmarina
1 kašika belog luka u prahu
1 kašika soli
1 kašika sveže mlevenog bibera
1 kašičica sušenog muškatnog oraščića
Za pita picu:
2 kore za picu
4-5 kašika humusa
2 pite
2 šake bebi spanaća
6-8 čeri paradajza isečenih na pola
2 kašike maslina, isečenih na kriške
2 kašike feta sira
grčki jogurt po ukusu
malo limunovog soka po ukusu
Priprema:
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: enginakyurt11/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Otkrivamo vam kako da napravite hrskavu picu od špageta karbonare.
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...